Registrujte nalog na Kalorije.Net!    Prijava

Glavni meni
Novi članovi
Danilo 17.05.2013
Sharmantna 10.05.2013
FatmirK 10.05.2013
shaban007 02.05.2013
Irena995 29.04.2013
jovana44 28.04.2013
banjogm 23.04.2013
saskap 16.04.2013
deva 15.04.2013
IVAN983 15.04.2013

Kalorije.Net Forum Index
   Dnevnik članova foruma
  bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users

Bottom   Previous Topic   Next Topic
<1...2122232425>
Poster Thread
  •  bilosto
      bilosto
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
dva dana sam, vec, dobra :) ne varam, ne lazem, ne jedem :D

super, osjecam se bolje sama sa sobom, a i vaga me nagradila! 200 grama manje od kad sam skrenula s puta :)

ab rocket mi se smjeska, a ja nikako da sjednem na nejga i radim vjezbe!

tibetance zabusavam, ponovno!

no, bar idem i setam :)
počela: 03/04/08

Posted on: 19.01.2013 11:13
Create PDF from Post Print
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
danas, napokon, dobra promjena tezine! sad se vec, prilicno, ustabililo na oko 65... to je jos 5 kg do cilja :)

izdrzavam, mada mi se cesto jede... ne slatko, ne nesto tako, nego nesto masno, tesko... nesto da mi ispuni, valjda, nekakvu prazninu u glavi!

inace, vecina nas sto puno jedemo, to radimo jer smo izrazeno oralni tipovi i, onda, time zadovoljavamo neke druge potrebe koje nam nedostaju! nervoza, nedostatak seksa, stres, nezadovoljstvo necim, itd.

ja sam trenutno pod velikim stresom; nekakva tuzba u familiji, ispiti, januar bez para, posla preko glave (a naplata nula) i tako... mislim da je to glavni uzrok sto sam i prekrsila dijetu, a i sto mi se i dalje jede... u prvoj fazi, tokom ketoze, i pored nervoze i nekih problema (koji su i tada postojali), nisam imala zelju za hranom, upravo zbog toga sto je pankreas mirovao... sada, kako se on uveo u rad, kako se uci na "normalniju" funkciju, dolazi do zelje i do borbe sa nagonima!

izdrzat cu! po ovome sto vidim, kontam da sam na 2 mjesca od ciljane tezine (mozda, cak, ranije), ali pretpostavljam da govorimo o jos neka 4 na rezimu... valjda...

idem na pregled pocetkom februara, bas cu razgovarati s doktoricom o toj neutazivoj zelji za cipsom, picom, cevapima, burekom...

Posted on: 21.01.2013 03:54
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
vagica stalno pokazuje napredak, nakon sto je prosao taj mucni period od mjesec dana bez ikakvog znacajnog pomaka! sve vise nosim staru garderobu i osjecam se odlicno!

vjezbe zabusavam, a sinoc sam u 11 morala da pojedem dva parceta tosta, ali sve nesto super izgleda :D

eto...

Posted on: 23.01.2013 07:04
  •  Sanjalica
      Sanjalica
Skoro i da ne ide kući
From
Group:
Registered Users
Cao Bilosto
Odlicna si kao i uvek, svaka cast! Samo tako!!!
Taj jedan prekrsaj zaboravi.
Ti si istrajala u necemu sto bi retko ko mogao.
Samo napred, cilj je blizi nego ikad!
A FA i ja moram da popravim, nema zabusavanja
Pozzzzz

Visina 168cm, Prvi cilj 69,9kg, Drugi cilj 65kg, Treći cilj 59,9kg
10.05. 83,2kg
23.09. 73,5kg
11.11. 72,5kg
Posted on: 25.01.2013 08:57
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
fak! nije bio jedini prekrsaj! u nedjelju sam se tako najela, da ne mogu da vam opisem! cips, krompirusa, cokoladica, kroasan... strasno nesto!

evo dva dana sam back i nije mi nikako pravo sto sam to uradila! samo sebe zezam i samo pravim sama sebi problem!

idem u ponedjeljak na kontrolu, dobili su i neku novu hranu, pa cu se sada malo dovesti u red... bas sam smrad! samu sebe sam iznevjerila, ali se sve tjesim i govorim: de ba, 6 mjeseci nisi nista lose uradila, ovo je malo!

ajde, idemo dalje!

Posted on: 29.01.2013 04:42
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
pet dana bez krsenja, ponasanje po pravilima, jelo na tri sata, voda, vjezbe i sve ostalo i ponovno je krenulo! nije ni malo :D

prekosutra idem na kontrolu...

tibetanci u rane jutarnje sate idu, samo sto mi se desi, nerijetko, da imam previse stvari koje moram obaviti, pa preskocim tibetance, onda se osjecam krivom sto sam preskocila i tako...

moram intenzivirati vjezbe i sve drugo, jer se vidi da je potrebno... krecem na yogu i na zumbu (ne oboje i ne sve svi treninzi - yoga 1-2 sedmica i zumba 1 sedmicno... )

sad ce i lijepo vrijeme, bicikl je tu (moj najdrazi drug), pa ce biti super :)

odoh sada da radim... da, da, subota je moj radni dan ...

Posted on: 02.02.2013 00:54
  •  Sanjalica
      Sanjalica
Skoro i da ne ide kući
From
Group:
Registered Users
Sve se lepo skockalo i ponovo si u akciji. Bravo!
Javi kako je prosla kontrola! Srecno i samo napred!

Visina 168cm, Prvi cilj 69,9kg, Drugi cilj 65kg, Treći cilj 59,9kg
10.05. 83,2kg
23.09. 73,5kg
11.11. 72,5kg
Posted on: 02.02.2013 17:16
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
eeeeee, danas sam uspjela da obucem jos jedan dio garderobe iz mrsavog perioda - cak jedne super diesel farmerice, koje su broj 29 jeeeeeeeeee

ja pretpostavljam da ce mi ona na kontroli reci da precem u 4. fazu, ali ja bih ostala jos jedan mjesec u trecoj, nek' se ovo sve fino betonira, kad mi ovako lijepo ide, pa cemo lagano 4. fazu jedno 2 mjesca - valjda :D

javim sutra sta je bilo!

hvala sanjalice

Posted on: 03.02.2013 10:03
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
eh, evo update :)

poslije kontrole (prekjucer) stanje je promjenjeno... nisam vise u trecoj fazi, nije mi dozvolila da ostanem, kaze da sam previse smrsala tokom januara (5.7 kg), da moram da usporim, jer sam jako blizu cilja.

dakle, presla sam u 4. fazu i tu mi je dodala jos povrca (napokon stvari koje volim), povecala mi je dozu kruha koju jedem ujutro i uvela ugljikohidrate 3 puta sedmicno za rucak ili veceru. jos uvijek uzimam njihovu hranu za uzinu i, eventualno, nekad za veceru (npr. cips imaju, a to mi nedostaje, pa volim nekad)...

cekam vikend da napravim neku klopu koju sam pozeljela, npr. grasak s mesom, ili buraniju ili tako nesto... jeiiiii

eto... nisam se vagala 3 dana, sutra cu :)

Posted on: 06.02.2013 14:28
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
nema neke znacajne promjene u kilazi, evo vec 15-tak dana; pola kg gore, pola dole i tu smo...

drzim se rezima, ali mi se par puta desilo da pokleknem... sutradan se pokajem i budem opet dobra pa sve dodje na svoje. kontam da ce tako biti do kraja zivota, samo bez protekala, nego sa normalnom hranom :)

vjezbe jos ne radim! taman sam se nameracila da krenem nesto konkretno, kad me stukla takva jaka prehlada, da je otislo i na pluca, pa hripam i nemam daha, sve skupa sa opstrukcijama... uzas!

evo danas, vec peti dan, izgleda da je krenulo malo nabolje, pa cu valjda ove sedmice nesto konrektno poceti. radim malo nesto za ruke, od toga se ne zadisem previse, pa jedino to i mogu...

sta da vam kazem, sretna i zabrinuta, vrlo cudan osjecaj!

Posted on: 17.02.2013 07:14
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
dala sam jednoj drugarici svu svoju "veliku" garderobu! ostavila sam samo dvije suknje i jednu haljinu, za koje sam emotivno vezana... suknje cu skratiti, a haljinu ostavljam, onako :)

saljem vam i jednu slicicu, da se malo nasmijete... ovako ja izgledam u jednoj od te dvije suknje - sada!

jedna druga drugarica je meni poslala njene stvari koje su joj se vise ne svidjaju, pa sam i ja obnovila garderobicu :)

sva sam hepi!

doduse, imam jedan problem... uskoro idem na jednu svadbu, gdje moram bas, bas, bas da izgledam super, pa sam sad u frci sta da kupim... kad pogledam, nemam ja bas vise guzu da stoji, a malo je vremena da je ucvrstim... kontam da uzmem jedan od onih steznika sto dize na sve strane, a mozda neki kombinezon sto steze... nesto cu smisliti :)

pocela sam da pravim jelovnik za poslije dijete (sto ce valjda biti za jedno mjesec dana)... nasla sam svasta sto bih mogla (voljela) da jedem, pa cemo vidjeti kako ce ici dalje!

uskoro prelazim na brojanje kalorija, vjezbe i slicno :)

doduse, vjezbe su vec pocele, ali ne mogu se pohvaliti nekom predanoscu :(

PS: nije mi htio upload slike napraviti :( probat cu s nekog servera... jbg

Posted on: 24.02.2013 10:32
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
doktorica mi je rekla da sam dosla do faze kada vise ne trebam da mrsam, sada idem na "betoniranje"...

jucer sam jela punjene paprike (1 papriku, tj.), nesto mi nije sjela... super se osjecam, ego mi je porastao do marsa, uzivam u svemu...

kupila sam biciklisticke helanke, da mogu ispod haljine da obucem to i da vozim svaki dan, bez obzira u cemu idem na posao :) danas sam prvi put isla bajkom, bilo je odlicno!

polako uvodim ostalu hranu, smijem cak i malo rize i krompira, s vremena na vrijeme :)

cuvam se za iducu sedmicu, imam jednu svadbu, mnogo joj se radujem (ako se mladenci en posvadjaju do tada hahahah)... to ce mi biti prvo, pravo, sredjeno pojavljivanje u javnosti sa zavrsenim procesom gubljenja :)

jos 2-3 mjeseca polu-programa i trebalo bi da sve bude ljepse u buducnosti! jako sam radosna!

toliko sam radosna da sam zeljela s vama to da podijelim i da vam pozelim uspjesnu borbu sa kilogramima. ne odustajte, ne posustajte, ne oklijevajte! nadjite sistem koji vam odgovara, nesto sto ce vam biti ugodno i podnosljivo i samo furajte!

Posted on: 06.03.2013 11:21
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
izgubila sam jos malo na tezini, sada sam ispod ciljane, ali se i dalje odlicno osjecam :) jedno vrijeme je bio neki zastoj, valjda od "onih dana", pa se sve malo poremeti, ali jutros je iznenadjenje bilo fantazija :)

nastavljam da pazim sta jedem, jos mozda mjesec ili nesto na programu, a onda sama sa sobom i sa voljom da se vise nikada ne desi gomilanje kilograma :)

Posted on: 13.03.2013 04:45
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
krsim, varam, uzas jedan! dobila sam kilogram... u stvari, variram 1 gore, 1 dole :D
ne mogu da se puno pozalim, nije toliko lose, ipak se sve lijepo drzi na svome, ali nisam bas disciplinirana...
do promjene je doslo: jedem 5 puta dnevno, pijem puno vode, krecem se, radim vjezbe... ako se zadrzim na ovoj varijaciji, bit ce super!
pozdrav svima, drzite se! kilogrami su tu da padaju :)

Posted on: 24.03.2013 10:51
Ne može odoleti a da ne svrati ovde
From
Group:
Registered Users
jedan kg gore-dole nije frka, samo da ne bude 5! samo nastavi zdravo, i napisi ponekad koji jelovnik :)
pozz

Never underestimate your power to change yourself.
Posted on: 25.03.2013 13:32
  •  Xelen
      Xelen
Skoro i da ne ide kući
From
Group:
Registered Users
Auuuu bilosto, pa ovo je fascinantan rezultat, ja sam zadivljena!!! Zadivljena je mala rec... Jel mozemo da vidimo neke slicice pre i posle, da damo malo motiviacije novim clanovima?

:-*
Pocetni cilj: 70 kg --> Ispunjen 17.02.2009.
Krajnji cilj: 57kg

Posted on: 26.03.2013 09:49
  •  nikolaja
      nikolaja
Ne može odoleti a da ne svrati ovde
From SA VAMA UZ KALORIJE NET
Group:
Registered Users
Bravo Bilosto

nemoj sada nikako da popustas, ako si malo i brljala nije strasno mozda cak i dobro cisto da zavaras malo organizam da ima dovoljno da se rucka....

svaka cast na postignutom uspehu u svakom slucaju sjajno.

pozzz

prvi cilj 79.00

drugi cilj 75.00

krajnji cilj 67.00
Posted on: 26.03.2013 14:06
  •  sweets
      sweets
Skoro i da ne ide kući
From
Group:
Registered Users
Bilosto, samo mogu da ti čestitam na snazi, karakteru i volji, uz dubok naklon. Svaka čast za ovo što si postigla, tvoj ticker je fantastičan i govori više od reči.
BRAVO!

Posted on: 28.03.2013 07:20
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
hvala svima na podrsci :)

yecili - sad sam vec na +3 :S uzas... samo da prodje uskrs, vratit cu se u 3. fazu programa, da se popravim... doduse, upravo je to ono sto me uzasava... promijenila sam navike, jedem 5 puta dnevno, ali izgleda da znam lijepo pretjerati :(

sto se jelovnika tice, evo sta bih trebala da jedem (samo sto nerijetko pojedem malo vise)
- dorucak: 3 parceta tosta i jogurt, trebalo bi i vocku, ali ja to rijetko kad
- uzina: protekal napitak (obicno kakao ili kapucino)
- rucak: trebalo bi 150 grama mesa/ribe i povrce (s niskim udjelom secera i karba) - napravim punjene tikvice, ili sataras nekakav s piletinom i tako se dovijam (osim kad odem na put, kao sto je bilo zadnjih 10 dana, pa sam jela sta god su izvadili pred mene + jela sam kao luda!)
- uzina: protekal cokoladica
- vecera: trebalo bi isto kao rucak, ali ja obicno uzmem 3-4 (nekad i 6-7) virsli i to pojedem, povrce rijetko :( ne volim, ne znam da napravim, uzas!!!!

xelen - hvala, hvala! pokusala sam da postavim neke fotke prije i poslije, ali nisam uspjela... :( moram cerku iscimati da mi pomogne :D

nikolaja - i ja se tako tjesim... kontam, nije ovih 10-tak dana toliki grijeh, samo sad treba da prestanem! uskrs i kraj!

doduse, krecem u teretanu od iduce sedmice, pa bi to trebalo da poboljsa cijelu situaciju :)

sweets... hvala! ticker se sada malo mijenja! odlucila sam da pokazujem sve promjene, nema veze i da ode malo gore, valja mi se boriti :)

hvala vam, jos jednom, na podrsci! divni ste!

Posted on: 29.03.2013 11:11
  •  bilosto
      bilosto
Redovni posetilac
From bih
Group:
Registered Users
ubila sam se jeduci ova dva dana i evo maloprije sam se "doubila"...

koji sam ja kreten! ovolike pare dala za dijetu, a ocito nista nisam naucila!

ako, od sutra idem na post :D

vracam se u program, disciplina, red i rad, pa cemo vidjeti dokle cemo! bitno je da ne nastavim sa jelom, posto sam svjesna da sam pretjerala!

inace, ovo je, ocito, psihicki poremecaj! isto lijeceni alkoholicar! treba se nafurati da neces da jedes to sto ne smijes, pa onda cijeli zivot zivjeti u toj filozofiji i svima govoriti kako ti je super, a ovamo samo patis i places za onim sto ti fali...

fakat...

Posted on: 31.03.2013 13:06
 Top   Previous Topic   Next Topic
<1...2122232425>

Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

Izgubili lozinku?

Registrujte se sada!
Pretraga sajta

PRETRAGA SAJTA:

Text Links
Ko je trenutno aktivan?
11 korisnika je aktivno (11 korisnika pregleda sajt Forum)

Članovi: 0
Gosti: 11

više...

Design by 7dana.com