Kalorije.Net Forum Index Dnevnik članova foruma bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace
|
Browsing this Thread:
2 Anonymous Users
Bottom Previous Topic Next Topic |
|
| |
|
|---|
| Poster | Thread |
|---|
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #42 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Kakva je to paradajz supa? Kako se pravi?Koliko se jede?
|
||
Posted on: 03.04.2008 12:47
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #43 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From bih
Group:
Registered Users ![]() |
evo sam dijetu iskopirala kako sam dobila... izvinite sto ne mogu da je formatiram sad, jer sam u frci, ali dijeta je MINA! mina mina mina
jutros gledam, jos jedna down! nevidjeno! a nisam gladna, cim osjetim glad, uzmem supu! 1 Supa - ili Juha sta više voliš sjeckani guljeni paradajz , izmiksati , 500 gr i 1 l vode , 1glavica celera. kad provre ,kuhati 30 min na laganoj vatri . Po zelji dodati zacine . 1 Dan Sve vrste voca , sem banana , Za pice , nezasladjen čaj , kafu ili vodu 2 Dan Sve vrste povrca , Pokusati jesti lisnato povrce , a izbjegavati buraniju grašak , kukuruz . Za veceru jedan veliki peceni krompir na puteru. ( ja sam harisu kuhala na malo maslinovog ulja , mrkva , kelj ; na gril tavi tikvice , patlidzan , ) Ne zaboravi jesti juhu. Ako si pojela sve napravi novu. 3 Dan Jedite , supu voće i povrce . Ne jedite krompir. Ako ste se pridrzavali uputa vidjecete da ste smršali 2-3 kg 4 Dan Pojedite 3 banane u toku dana , piti nemasno mlijeko , Ne zaboravite što više supe . 5 Dan od 300 -600 gr Govedine i 6 kom paradajza Pokušajte popiti 1,5l vode u toku dana kako biste isprali mokracnu kiselinu uz tijela 6 Dan Govedina i povrce , mozete jesti koliko hocete govedine i povrca. ( ja sam kupovala ili ramstek ili biftek . Možes ga vec 3 dan dijete staviti u začine i preliti uljem da omeksa , i drzati u frižideru. Moj prijatelj kuhar kaze da je najbolji kad stoji 3 ili 4 dana u pajcu. Ne zaboravi juhu . 7 Dan Smedja riža i povrce . ( ja sam mjesala rizu sa Ledinom meksičkom mješavinom ) i pekla u rerni. Pijte nezasladjen vocni sok ( cijedila jabuke ) Mozete jesti koliko hocete riže i povrća. Na kraju 7 dana , ako ste se pridrzavali uputa smršali ste od 5 do 7 kg. Ako izgubite više od 7 kg, pauzirati sa dijetom 2 dana prije nego pocnete ponovo . Tokom ove dijete nipošto ne smijete konzumirati alkohol , hljeb i gazirana pica volja je ono što će te dovesti do uspjeha , kad ti svaka misao kaže da si poražen |
||
Posted on: 04.04.2008 06:13
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #44 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From bih
Group:
Registered Users ![]() |
eeeeeeeeeeeeeee, ovo je stvarno dobra dijeta!
najvise sam se bojala ovog banana-man dana! no, uspjela sam! ujutro sam popila solju mlijeka, pa sam 3 banane jela tokom dana, tamo negdje do 6 (tj. tad sam zadnju macnula)... pila sam vodu, umjereno, kad mi se trazi, a ja inace ne pijem puno vodu, pa je meni pravo problem da je popijem, tj. nikako da se sjetim da je popijem... et, ali trazilo mi se, pa sam je pila! oko 8-9 uvece sam htjela da placem koliko sam gladna bila i koliko mi se jelo nesto "konkretno" no... onda sam se sjetila mlijeka, pa sam popila skoro 4 decilitra i to me bas zasitilo naravno, pred spavanje, oko 11.30, sam ponovno bila gladna kao vuk, ali sam se oduprla nagonu! jutros ustanem i vidim da se vaga ponovno pomjerila nadolje! ah... how wonderful! eto... izgleda da proljece pozitivno utice na mene :) |
||
Posted on: 06.04.2008 02:58
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #45 |
|
|---|---|---|---|
|
Ne previše stidljiv/a za razgovor
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Tebi baš dobro ide. Bravo!
|
||
Posted on: 06.04.2008 03:46
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #46 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From bih
Group:
Registered Users ![]() |
jaoooooooooooooooooooooooooooooo
pa ovo je feeling koji sam bila potpuno zaboravila! a) lagani osjecaj gladi (a glad sam bila vec totalno zamijenila za sirovo "jede mi se")... kako je to divno! kad pocne da "kruli" po stomaku, a ja ono spremno ustanem i popijem casu vode... pa se mazohisticki sama sebi osmjehnem prilikom prolaska pored ogledala... b) pogledam kako mi je stomak malo manji nego sto je bio, pa jos mogu da ga uvucem, da izgleda jos manji... kako je to fenomenalan osjecaJ! c) obucem suknju, koja je vec pocela da bude preuska za izdrzljivo, a ono ona mi OK... cak, usudim se reci, malo i klapne oko mene! d) toalet vidjam sve cesce i svaki put se osjecam tonu laksa, jer mislim kako je to bio jos jedan posljednji pozdrav, jos jednoj jedinici sala (umisljam, ali nema veze hihihihi) ja lebdim na sedmom nebu! vraca mi se samopouzdanje - naravno, jos je veoma rano biti ovako veseo kao sto sam ja, ali ono se vraca! da... kuc-kuc, dobro ide... ja se samo nadam da ce se nastaviti! no, znam da ce u jednom momentu da zastane, ali tada cu biti jaka, necu izgubiti snagu i samo cu si govoriti: mozes ti to, mozes ti to! mala pomoc u svemu je jedan skorasnji put, jedno vidjenje, jedno druzenje... ahhhhhh, kako sam sva "proljetasta" |
||
Posted on: 07.04.2008 10:37
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #47 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From bih
Group:
Registered Users ![]() |
evo mene... da sumiramo prvu sedmicu...
nije bilo tesko. obzirom da sam se, od kad se ovdje pojavih, bila udebljala 2 kg, sada sam na - 4, a to je u stvari - 6 od pocetka s ovom dijetom. 1. da li je bilo tesko? pa, i nije toliko... prvi dan sam bila entuzijasticna, cetvrti dan sam bila gladna kao vuk, a ostale sam prezivjela manje-vise OK 2. kad sam najvise mrsala? najveci napredak je bio u prvim danima, do dana sa govedinom, tj. do petog. cini mi se da sam ta dva "govedja" dana najvise pojela, pa mi nekako logicno da sam sporije mrsala. u prvih par dana je to bilo vidljivo iz sata u sat, a poslije malo sporije 3. kako se "mrsavljenje" manifestiralo? nije samo na vagi, nego se vidi i fizicki. obzirom da sam niska, a debljam se na svakom djelu tijela nekako ravnomjerno, pa su mi buknule i noge i ruke i stomak i straznjica, ramena, vrat... sve... s druge strane, ja najprije mrsam u licu, a onda to ide prema dolje. noge i straznjica su - ocito - najtezi dijelovi. e, sad, lice mi se polako vraca u neko normalnije stanje, a ono sto me iznenadilo je slijedece: - stomak mi se malo smanjio i mogu da ga uvucem (kao sto vec rekoh) i - oticanje koje mi je bilo svakodnevno mi je sad sve manje... napokon ponovno imam clanke na nogama! 4. kako izdrzavam s vodom, jer je generalno nemam naviku piti? pa, cini mi se da sam veoma zedna. dakle, pada mi puno lakse nego sto sam mislila, jer mi se voda trazi... stalno sam zedna i stalno bih nesto pila! 5. sta mi nedostaje? pa, ne znam sta bih rekla, jer mi se obicno jede ono sto nije taj dan na meniju, tako da izgleda da mi sve nedostaje! no, nije tako tesko, jer sam na neki nacin prelomila sama sa sobom da ne zelim vise slatkise i kolace i slicno, te da zelim da se stanjim! dakle, 6 kg za 7 dana (mozda sutra vidim da je spao i 7.), sto je jako dobro. sada bih vjerovatno trebala napraviti pauzu, ali ipak necu... bit cu malo manje revnosna, ali pauzu necu praviti! bar ne pravu pauzu, npr. da se najedem jednom dobrom pizzom cetiri sira ili tako nesto, "konkretno" jupi... ponosna sam na sebe, pa iako ovaj ticker pokazuje samo -4, ja sam sretna! |
||
Posted on: 08.04.2008 12:54
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #48 |
|
|---|---|---|---|
|
Ne može odoleti a da ne svrati ovde
![]()
From Nigdjezemska
Group:
Registered Users ![]() |
6 kg za 7 dana za nepovjerovat, ja sam 7 kg mrsala mjesec i sedmicu , ali ako se ti osjecas dobro valjda je ok i tako, samo naprijed
|
||
Posted on: 08.04.2008 13:16
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #49 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Svaka cast, ovo je za svaku pohvalu. Ne pravi pauzu nikako, ovo treba da te motivise da ides dalje, vidis kako ti lepo ide . Srecno : 38:
|
||
Posted on: 08.04.2008 13:22
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #50 |
|
|---|---|---|---|
|
![]()
From Šumadija
Group:
Registered Users ![]() |
Ja sam zadivljena rezultatima. Svaka cast!! Valjda je ovo sad jos veci podstrek za tebe!!! 6 kilograma za 7 dana! : 58:
|
||
Posted on: 09.04.2008 02:04
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #51 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From Beograd
Group:
Registered Users ![]() |
Blisto bravo. Drago mi je da je krenulo i raduje me sto vidim da ti motivacije i volje ne manjka. A sve ocu da pitam sta je sa daughter?
|
||
|
Posted on: 09.04.2008 04:29
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #52 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From Pancevo
Group:
Registered Users ![]() |
Bravo Bilosto!
Jako se radujem tvom uspehu! I mene zanima sto Zoka pita, sta je sa cerkom? |
||
Posted on: 09.04.2008 11:37
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #53 |
|
|---|---|---|---|
|
Ne previše stidljiv/a za razgovor
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Bravo! Bravo! Svaka druga reč bi bila suvišna. Oduševljena sam!
|
||
Posted on: 10.04.2008 06:46
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #54 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From bih
Group:
Registered Users ![]() |
oooooooooooooooooooooooooooo
hvala vam puno na svakoj podrsci! nisam se javljala par dana, jer sam bila na putu... a sad sam se vratila! na putu nisam mogla da se drzim dijete, iako sam ponijela supu, ali ostalo nije bilo teorije! no bila sam karakter, pa sam se oduprla mcdonald's-u, karadjordjevoj snicli i leskovackom rostilju i jela sam ribicu, povrce i slicno... sve ono sto ne bih inace hahahahaha eh... nema promjene u kilazi... dakle drzimo se na istom! veoma zadovoljna! od danas idem ponovno na dijetu... isto... isti krug! cerka - hm... njoj je sve mrsko, a kuka kako bi htjela da smrsa... jede supu, kad je jedem ja, ali cim mene nema u blizini, ona jede nesto drugo... ona je skinula jedva jedan kilogram, ali mislim najvise vjezbanjem, na sto sam je natjerala (steper i fura!) hvala na pitanjima, hvala na podrsci! ah... valjda nesto bude od mene... |
||
Posted on: 14.04.2008 03:32
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #55 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Cao,bilosto!!!Nemoj odustajati molim te obozavam tvoj dnevnik!!!Sve mi je poznato i svaku tvoju mogu potpisati!!! dakle, dosla sam da ti kazem da cu da svracam ,da budem jako stroga a bice i
ako bude neophodno!!!Zauzvrat ocekujem da svracas kod mene i odmah da poneses sigurno je potreban.Poljupcic i nemoj da preterujes dok me nema,ok? |
||
Posted on: 14.04.2008 03:36
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #56 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From bih
Group:
Registered Users ![]() |
cao dixi... hvala na podrsci!
nego... mene stvarno treba malo po glavi, a i po dupetu ne bi falilo (mozda ga smanji malo :) ) ja sam prekrsila dijetu... doduse, nisam pomakla ni malo na tezini... a to je valjda dobro... dok god se ne debljam, znaci da je OK danas uvodim caj od cimeta i meda... jest da nije u skladu sa dijetom, ali sta me briga! no, ima jedan downfall... ja sam nekad davno bila bulimicarka, pomalo i anoreksicarka... vec treci dan kad jedem obavezno me tjera na povracanje... to je tako nekako odjednom doslo... moram priznati, da sam par puta pomislila kako bi bilo super da sam ponovno bulimicna, ali ... nisam mislila da ce me stvarno uhvatiti... a mozda me ne hvata, mozda samo jednostavno moj zeludac nesto ne moze da vari... a? nisam se razocarala jos uvijek, a to je zato sto sam i dalje manja nego sto sam bila prije 15 dana, ali mi nije pravo sto sad vec nisam na -9 ili -10 odo sad caj da napravim i da se strovalim u krevet! spava mi se nevidjeno! da, da, vec sad! |
||
Posted on: 15.04.2008 12:30
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #57 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From bih
Group:
Registered Users ![]() |
aaaaaaaaaah
grozno! shvatila sam da je moja ushicenost u stvari bila uzrokovana rjesavanjem tekucine... taman onih zadnjih 6-7 kg koje sam naglo dobila, a valjda su to bili kilogrami od tekucine... ok, vjerovatno ne svi, ali dobar dio! evo, drugi dan dijete, a ne mogu nikako da se smirim! gladna sam odvratno. supa mi se vise ne svidja zelim da jedem nesto fino nemam elana! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa moram skinuti bar 15 do 15 maja! moram! |
||
Posted on: 16.04.2008 12:54
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #58 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From bih
Group:
Registered Users ![]() |
aaaaaaaaaaaaaaaaaah.... ok... back on track!
jedna kila down jutros! fala bogu! vec sam se bila prepala i kontala da danas sebe pocastim jednom VEEEEEEEEEEEELIKOM picom 4 sira! no, izgleda da necu, nego cu umjesto toga da jedem salatu od kupusa, paradajza i krastavca (sve svjeze s pijace) + supa od paradajza... eh... a zaboravljam stalno da kazem - pa da me kaznite - da sam prestala da vjezbam i skakucem po steperu, jer jednostavno nemam vremena onda kad sam naumila, a onda kad imam vremena to mi se ne radi... no, intenzivirala sam neke druge aktivnosti (namely, one nocne hihiiihihi ), pa mozda to mogu time da kompenziram (nadam se)e dalje... ispred mene stoji jedan veoma intenzivan period... dolazi mi namjestaj, koji cekam vec danima i mjesecima... planirala sam da 1. maj provedem radno u raspakivanju kutija i organiziranju svog novog zivota oko tog novog namjestaja. obzirom da govorimo o nekih 30 kutija, koje treba raspakovati, mislim da ce tih desetak dana (vaskrs+maj) biti ispunjeni fizickim radom, sto bi trebalo da donese dodatni plod, zar ne? ah... tako sam uzbudjena! jos jedna down! nije li to krasno! eh... necu diram ticker dok ne bude bar jos jedna... hihihihihih da se ne ureknem! |
||
Posted on: 17.04.2008 04:09
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #59 |
|
|---|---|---|---|
|
![]()
From Šumadija
Group:
Registered Users ![]() |
Ej, pa zaboravi neko vreme na tu pizu. Super sto je taj kilogram otisao bas u pavom trenutku i dao ti volju da ne odustanes. Vazna je bilo kakva aktivnost pa i sredjivanje. Uz tebe sam!!!
|
||
Posted on: 17.04.2008 05:15
|
|||
|
Re: bilosto & daughter co. - u napadu na vjetrenjace | #60 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From bih
Group:
Registered Users ![]() |
hvala, hvala anuu
jeste, dosao je bas u pravom trenutku! no, imam i drugi problem, meni se povrce pocelo pravo gaditi! danas sam imala salatu, kupus, krastavac i paradajz, nisam mogla ni zalogaja da uzmem! popila sam samo supu, ostalo stvarno ne mogu! radujem se sutrasnjim bananama i mlijeku! da ne govorim o govedini prekosutra! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAa |
||
Posted on: 17.04.2008 09:21
|
|||
Top Previous Topic Next Topic
|
|

Topic options
Print Topic
Razgranat
Najnoviji prvi
bilosto

), pa mozda to mogu time da kompenziram (nadam se)