Registrujte nalog na Kalorije.Net!    Prijava

Glavni meni
Novi članovi
Danilo 17.05.2013
Sharmantna 10.05.2013
FatmirK 10.05.2013
shaban007 02.05.2013
Irena995 29.04.2013
jovana44 28.04.2013
banjogm 23.04.2013
saskap 16.04.2013
deva 15.04.2013
IVAN983 15.04.2013

Kalorije.Net Forum Index
   Mršavljenje
  Mrsavljenje- koji je pravi nacin?

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users

Bottom   Previous Topic   Next Topic
12345>
Poster Thread
  •  Hercules
      Hercules
Mrsavljenje- koji je pravi nacin?
Moderator
From
Group:
Moderatori
Nastavak rasprave zapocete OVDE
Posted on: 02.11.2009 14:18
Create PDF from Post Print
  •  Masa
      Masa
Re: Mrsavljenje- koji je pravi nacin?
Redovni posetilac
From Beograd
Group:
Registered Users
Citat:

lazic wrote:
ja ne verujem da ti koristis vise od 10 u svom zivotu

Kompletna glupost. Opet.

Citat:
pa vidis koliko vas se vraca na dijete, imate po 1000 poruka i uvek neko opravdanje za ponedeljak i novi start..
dijete nisu resenje..samo trajne promene u zivotima

Opet imas predrasude. I generalizujes. Ne poznajes me, ne znas koliko imam kilograma, kako se hranim, kako izgledam, i koliko vezbam.
Da li hoces da kazes da osobe koje usvoje tvoj rezim ishrane nikad ne pokleknu? Da li svi ostanu zauvek mrsavi i srecni? Da li ce im 1-1.5gr proteina po kg telesne mase dovesti do resenja njihovog problema koji je doveo do gojaznosti?
Postoji razlog zbog koga nutricionisti prave individualne planove ishrane u zavisnosti od pola, godina, stila zivota i opsteg stanja organizma. Sumnjam da je razlog taj sto im je dosadno i sto tako pise u knjgama iz '53.
I postoji razlog zasto su nutricionisi lekari koji su proveli minimum deset godina uceci, umesto da su cimali tegove po teretanama.

Ali mi tebe svi podrzavamo, vazno je da si ti nama dobro i da ti misic radi : 61:
Posted on: 02.11.2009 14:52
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
a dobro nije bas 10 nego 11 nemoj da se vredjas
jedino , ako kiflice, burek i palacinke neko racuna kao razlicite namirnice..na zalost sve je to jedno isto i pravi se od belog brasna

Citat:
Opet imas predrasude. I generalizujes. Ne poznajes me, ne znas koliko imam kilograma, kako se hranim, kako izgledam, i koliko vezbam.
nemam predrasude..ja sam ovde svojim pravim prezimenom zovem se zlatan a ti si nekim nickom..
trazio sam tvoju temi i kao i sve osobe na pocetku si nasla opravdanje zasto si imala visak..
ali interesantno da tvoj dnevnik od 2 stranice ne moze da se cita..tako da ne mogu malo dublje da analiziram tebe kao tebe

Citat:
Da li hoces da kazes da osobe koje usvoje tvoj rezim ishrane nikad ne pokleknu? Da li svi ostanu zauvek mrsavi i srecni? Da li ce im 1-1.5gr proteina po kg telesne mase dovesti do resenja njihovog problema koji je doveo do gojaznosti?
99% se nikada ne ugoji i ako se ugoji zbog trudnoce, onda lako skinu
pa i da poklekne ima misice da to anuliraju ili jednostavno sutra samo izbace uh i to je to
a ti kada na tvojoj dijeti zajebes nesto to je zeznuto i nema popravke

Citat:
Postoji razlog zbog koga nutricionisti prave individualne planove ishrane u zavisnosti od pola, godina, stila zivota i opsteg stanja organizma. Sumnjam da je razlog taj sto im je dosadno i sto tako pise u knjgama iz '53.
voleo bih da vidim te sto dobijaju individualne jelovnike ili im se po automatizmu zaokruzuju namirnice bez ikakvih testova..
nemoj meni da pricas kako ti ljudi rade..pa pola njih prepisuju i uce od ljudi poput mene i foruma poput mojih
drzavna skola nikada ne moze da ti pruzi ono sto mi u praksi imamo -RAD SA LJUDIMA
zivim ljudima

Citat:
I postoji razlog zasto su nutricionisi lekari koji su proveli minimum deset godina uceci, umesto da su cimali tegove po teretanama.
postoji, i razlog sto nefolog uci da pusenje izaziva tumor, pa pusi

to sto neko ima teoriju, ne znaci da moze da je sprovede u praksi

mi tu teoriju sprovodimo u praksi
a cimanje tegova u teretani je malo veca nauka,i ishrane, fizilogologije, anatomije, fukcije, poznavanje procesa i metabolizma, lekova itd itd
jer svi bi onda bili bilderi da je to tako lako zar ne

Citat:
Ali mi tebe svi podrzavamo, vazno je da si ti nama dobro i da ti misic radi
apsolutno svaki u potpunosti , na vreme i bez pogovora i kada god zatreba
Posted on: 02.11.2009 15:16
  •  m0desTy
      m0desTy
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
zanimljivo je da si spomenula individualne jelovnike a drzite dijete koje ne uzimaja ama bas ni jedan individualni cinilac u obzir, ako izuzmemo dal neko voli figaro ili zerbo kocke dijete kao UN (oko koje smo zapoceli raspravu) propisuju isti kcal unos nevezano dal imas 70 ili 110kg, i ovo ce biti prikladno jedino ako ove dve osobe imaju istu LBM, sto je retko tako. neko je spomenuo kako mozak ljudi sa razlicitom kilazom ima razlicite potrebe za glukozom
Citat:

timi5 wrote:
i mozgu da trebaju seceri za rad, i to vise od 100gr u zavisnosti od tezine osobe

koja nebuloza, mozak je mozak, ne razlikuje se mnogo u velicini, koristi i ketone a onaj mali deo glukoze koji mu je neophodan moze da se napravi u procesu koji se zove glukoneogeneza. za razliku od mozga koji je manje vise priblizne velicine, telo, misici, metabolizam svakog coveka imaju razlicite potrebe za energijom a vi svi drzite jednu te istu (ili dve tri) dijetu, zanimljivo

satanizujete proteine a ovamo mi imamo predrasude. ne, nece vas 1-1,5g/kg dovesti do resenja (iako mogu da pomognu verovali ili ne imaju visestruk pozitivan uticaj na gubitak sala, dokazano) koji je doveo do gojaznosti, ali verovali ili ne nece ni palacinke i kiflice vecina gojaznih ima problema sa metabolizmom uh (to vas je najvecim delom i dovelo do sadasnjeg stanja) i ima problema sa IS a sta vi radite? pretrpavate se sa uh i dalje i to sa prostim uh, secerima, najgorom vrstom. plus sto ove dijete generalno propisuju malu kolicinu hrane, sta kad zavrsite sa dijetom? i vratite se na normalnu ishranu? UN dijeta menja metabolizam! koja budalastina, samo vas drzi 3 meseca pod kontrolom, unosite malo hrane i naravno da mrsavite, jedina stvar koja vam moze dici metabolic rate je misic. vi nemate predstavu koliko tesko se dolazi do misica zato ste i spremni da ih zrtvujete vaga pokazuje manju kilazu, metar manje obime, ali vi i dalje kad sednete licite na sar pei-a, i posle dijete.
svaka dijeta dovodi do gubitka kg, i posle svake dijete se kg vracaju ukoliko se vratite starim navikama. a vraticete se, zato se stalno vracate dijetama

nego drage moje vama je lakse da drzite dijetu sa slatkisima i zavaravate sebe kako proteini nisu zdravi, kako necete da se nabildujete (niste svesne koliko ovo glupo zvuci ) nego da pomislite da zivite bez slatkisa izvesno vreme i da ih dobijete samo u izuzetnim situacijama, kao neku vrstu nagrade
Posted on: 03.11.2009 01:40
  •  aleksa
      aleksa
Ne može odoleti a da ne svrati ovde
From Beograd
Group:
Registered Users
Obzirom da se rasprava premestila na mesto koje je primerno ne bih voleo da se ugasi brzinom kojom se razvila jer zaslužuje da se nastavi.
U većini stvari bih mogao da potpišem ono o čemu su pisali protivnici UN.
Siguran sam da se slažemo u tome da je zdrava ishrana dobro izbalansirana ishrana. Ali avaj, šta je to dobro izbalansirano, koji su odnosi proteina, uh, masti, minerala..... eeee, tu je problem.

Meni se lično ne svidj stav da je količina od 1-1,5 gr po kilogramu ključ svega a da pri tome ne pomenete kakve su opasnosti od prekomernog unosa proteina, kako proveriti dali je taj unos u granicama koje neće dugoročno narušiti zdravlje...........

E, sad ono što je moja najveća zamerka "protivnicima un" na ovoj temi. Morate shvatiti da većina ovih ljudi ima ozbiljan problem sa svojim kilogramima. Najčešće taj problem je psihološke prirode u većoj ili manjoj meri, a oni kod kojih je je u pitanju fiziologija taj problem moraju da reše sa svolim lekarom. Svim ljudima ovde je potreban motiv koji će ih odžati na putu skidanja kilograma kroz duže vreme. Nema boljeg motiva od samih skinutih kilograma, tj od uspeha. Kritikovati neku osobu koja je rešila da učini nešo sa svojim životom na ovakav način, ma čime on bio motivisan, je krajnje nedelotvoran. Bilo bi primerenije da je uputite na neki članak kojih na netu ima prilično. Ponašate se kao lekari koji kažu "zašto niste došli na vreme, pa gde vi živite, pa šta to radite......". Ako želite nekome da pomognete, taj neko mora da stekne poverenje u vas i vaše namere. Mora da ima osećaj da ga razumete i da tačno znate kroz kakve muke prolazi. Takodje, morate i shvatiti da ljudi imaju odredjena predubedjenja o onima koji se bave bb. Koliko su ta predubedjenja na mestu ili ne, je za sasvim drugu raspravu.

Eto pokušao sam malo da umirim strasti a nadam se da će tema još dugo živeti.
09.08.2011. 94kg bmr-1900 kcal
god:46-48
visina:178

Posted on: 03.11.2009 02:38
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
Citat:
Meni se lično ne svidj stav da je količina od 1-1,5 gr po kilogramu ključ svega a da pri tome ne pomenete kakve su opasnosti od prekomernog unosa proteina, kako proveriti dali je taj unos u granicama koje neće dugoročno narušiti zdravlje...........
jednostavno proveris, pozoves institut koji se bave bolescu bubrega i pitas, koliki je procenat kod vas bolesnika , zbog toga sto su "prekomerno" unosili proteine
reci ce ti 0.1%
ne postoji tacna studija gde pise koliko velika kolicina proteina utice na bubrege, velika mislim 5 i vise gr
koliko se ja secam iz domacinstva, ja sam ucio da u potrebe jedne osobe od 0.5 do 1 gr proteina
ako nas je to neko ucio u skoli onda sta reci
kako to onda moze da ne bude pogresno da neko od 80 kg ne unese danas ni min 40 gr proteina jer ceo dan jede voce

vi postavite pitanja a ja cu vam vrlo rado odgovarati, mislim ako neko zeli da jede kolace i mrsavi, toj osobi nema pomoci

problem trazite u sledecem
-poremecaj lucenja hormona usled neadekvatne i neredovne ishrane
-losa insulinska osetljivost, to znaci sta god da jedete vi se gojite
-kortizol hormon stresa

sto se tice motivacije, motivacja nekom moze biti da danas proda u svojoj radnji 5000 din a da tu bude u gubitku 1000, a moze ti biti i motivacija da danas prodas 5000 a da ti zarada bude 1000
sto bi gubio kilograme na ustrb zdravlja..

un dijetu mozes da koristis ako je doslo do usporenja metabolizma pa time svaki dan zbunjujes telo i tako proizvodis homon stitnjace, koji kasnije u krajnjem procesu dovodi do mrsavljanja..
a sta ako je problem isnulinska osetljivost i ti sve sto pojedes npr kada se jede smece, tipa piza, kolaci i to i ti dizes svoj secer u krvi u beskonacnost i stvaras visak secera , a to je na kraju -sala koliko hoces

ili ako je npr kortizol razlog..sta onda..

velika i opsirna tema...ali eto ja sam spreman da se bar jedna osoba osvesti i to je uspeh..
Posted on: 03.11.2009 03:06
  •  m0desTy
      m0desTy
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
Citat:

aleksa wrote:
Kritikovati neku osobu koja je rešila da učini nešo sa svojim životom na ovakav način, ma čime on bio motivisan, je krajnje nedelotvoran. Bilo bi primerenije da je uputite na neki članak kojih na netu ima prilično. Ponašate se kao lekari koji kažu "zašto niste došli na vreme, pa gde vi živite, pa šta to radite......". Ako želite nekome da pomognete, taj neko mora da stekne poverenje u vas i vaše namere. Mora da ima osećaj da ga razumete i da tačno znate kroz kakve muke prolazi. Takodje, morate i shvatiti da ljudi imaju odredjena predubedjenja o onima koji se bave bb. Koliko su ta predubedjenja na mestu ili ne, je za sasvim drugu raspravu.

ovde nije bilo losih namera, lazic i neki momak (ili dvojica) pre njega su skrenuli paznju da takav tip ishrane ne valja al su ih docekali na krv i noz, pa pricajmo o predrasudama. vecina ljudi koji imaju problema sa kg jednostavno jedu previse (ili su jeli previse) ili im je izbor hrane katastrofalan, ili i jedno i drugo, pa sad ako ocekujes da neko dodje i moli te i duva u dupe da promenis nacin ishrane i ucinis nesto dobro za sebe onda si u pravu, nas pristup je totalno pogresan. ovde nisu upucene uvrede na vas racun, ali jesu upucene uvrede na racun ljudi koji se bave BBom i fitnessom a svako od vas bi hteo da ima takvo telo problem je sto zivite u neznanju i kad se pojavi neko i pokusa da vam otvori oci lincujete ga kako vas ne razume kako bre covek da vas razume kad hocete da jedete palacinke i mrsavite i trazite opravdanje za svoju debljinu (izuzetak su oni koji stvarno imaju ozbiljnih problema sa hormonima isl). nemojte ovo shvatiti kao vredjanje, samo sam iskrena. niko vam nije kriv sto imate visak kg ponajmanje oni koji ga nemaju, i jos ako su spremni da vas edukuju po pitanju nekih stvari ... pa treba da im zahvalite! niko vas ne laze ovde, ne mulja, ne prodaje, ne reklamira, na kraju krajeva kucajte u google neke stvari koje su recene ovde pa cete lako proveriti istinitost istih
zakljucak je da dijete tipa UN rade ako vam je jedino merilo vaga, da li dovode do promene metabolizma? ne, ne dovode. da li nude trajno resenje? ne, ne nude. da li su zdrave? ne, nisu zdrave (iznenadjeni?) da li se kg vracaju? ako odete u kcal suicit da, vracaju se. da li biste postigli iste rezultate sa nekom drugom dijetom koja propisuje isti kcal unos? da, naravno, ali je lakse imati svaki 4ti dan kolace i cokoladu.
postoje mnogo bolja resenja, sa vecom kolicinom hrane, gde odlazi prvenstveno salo (a ne daj sta das samo da kazaljka na vagi pada), gde necete biti gladni, gde se secer u krvi drzi pod kontrolom pa necete imati toliku potrebu za slatkisima, na kraju krajeva gde ne nastupa plato itd itd
vama od volje, meni ni iz dzepa ni u dzep
jedini razlog za moju agresivnost je sto su gospodjice bile veoma negostoljubive
lazem ... uvek sam ovakva
Posted on: 03.11.2009 04:26
  •  aleksa
      aleksa
From Beograd
Group:
Registered Users
Samo da pojasnim jedan detalj.
Kada sam rekao da bih mogao da potpišem većinu stvari "protivnika UN" smatrao sam da će biti dovoljno jasno da ja sam nisam pobornik iste.
Da bude sasvim jasno, nisam na UN dijeti i ne bih mogao nikome da je preporučim.

Meni je i 0,1% mnogo jer me živo zanima koliko je gradjana Srbije prekomerno unosilo proteine. Ako je recimo to radilo njih 0,01% (to je 7000 ljudi) onda oni obeljevaju 10x više nego ostali!!!!!!!! Naravno da se pomalo šalim i ako misli da je sve ovo jako ozbiljno. Doduše ja sam samo hteo da apelujem da naglasite da količina unetih protena mora da bude srazmerna fizičkim aktivnostima, da ljudi režimu smanjenja kilogama moraju da kontrolišu krvnu sliku, da se konsultuju sa lekarima...............

I još nešto što mi je zasmetalo. U jednom postu si naveo da proteini mogu da se unesu kroz pasulj a ne kroz meso, belanca ..... Siguran sam da znaš da to nije moguće u režimu za koji se ti zalažeš. Jednostavno u pasulju ima 2x više uh od proteina. Znači, ko jede pasulj mora da jede još više proteinski bogate hrane (mesa, belanaca, nemasni sir......). Molim te da daješ izvodljive primere jer ih znaš sigurno.
09.08.2011. 94kg bmr-1900 kcal
god:46-48
visina:178

Posted on: 03.11.2009 04:53
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
Citat:
Meni je i 0,1% mnogo jer me živo zanima koliko je gradjana Srbije prekomerno unosilo proteine
to sam dao primer od obolelih
ako imas 1000 obolelih to nije nikakav procenat..ne mozes da racunas zdrave ljude u to, jel tako

Citat:
Doduše ja sam samo hteo da apelujem da naglasite da količina unetih protena mora da bude srazmerna fizičkim aktivnostima, da ljudi režimu smanjenja kilogama moraju da kontrolišu krvnu sliku, da se konsultuju sa lekarima...............
naravno da proces skidanja kilograma obuhvata sledece
-redukovanu ishranu , balansiranu i raznovrsnu koliko je to moguce
fizicku aktivnost , po mogucstvu teretanu i kardio vezbanje

da bi skidao kilograme nekada nije dovoljan kalorijski deficit, to si primetio i sam, da nekada jedes malo a kilogrami stoje..
pa se desi da redukujes ishranu i vezbas kao manijak a kilogrami stoje
e tu nastupaju ljudi poput mene, koji na osnovu fotografija procene u cemu je problem, misleci na one faktore u predhodnoj poruci

Citat:
. Siguran sam da znaš da to nije moguće u režimu za koji se ti zalažeš
naravno da je moguce, ali je to banalan primer.moze iz soje, tj sve zavisi kakva je vrsta vegana..ako je onaj sto ne zeli nista sto ima veze sa zivotinjom, tom je boze pomozi
ako je onaj koji ne jede nista sto je zivotinja, onda ok, on ima izbora..

.inace samo sam protiv ovih nezdravih dijeta..propagiram samo ono sto je dokazano da je delotvorno..a imas milion studija koje pokazuju koliko je keto, low carb i carb rotation delotvorno i pomaze zdravlju i organizmu
low carb i carb rotation su najvise prilagodljive svakodnevnom zivotu dok je keto mnogo bolja za skidanje masnih naslaga kod teskasa

Citat:
a ljudi režimu smanjenja kilogama moraju da kontrolišu krvnu sliku, da se konsultuju sa lekarima...............

jednu stvar moras da shvatis..onaj ko je na kupus dijeti koja je toliko siromasna osnovnim stvarima, ne da treba da kontrolise krv, nego da poseti psihologa
a sta da se konsultujes sa lekarom kad on zivi i seca se predavanja iz 15 veka
i kada odes kod njega i kazes ok imam neki problem a vidi da si malo krupniji i pita jel pijes protein, ti kazes da..pa da od toga je
a ono obicna infekcija proizvela taj problem\

malo je modernih i edukovanih doktora koji mogu sa tobom, nama pricati na tu temu..

tako da...
Posted on: 03.11.2009 05:21
  •  Coldy
      Coldy
From Beograd
Group:
Registered Users
Drago mi je da je tema zazivela ovde...

Ne bih se slozila da UN dijeta propisuje isti kalorijski unos svima, ona propisuje pravilo kombinovanja namirnica, i okvirne kolicine....naravno da ce osobi od 150kg biti potrebno mnogo vise hrane nego osobi od 80kg...a takodje kako se napreduje tokom dijete tako ce organizam polako imati potrebe za manje hrane. Ovo pricam iz licnog iskustva.

Za moje aktivnosti koje uglavnom provodim uceci, tj. sedeci ili lezeci zaista smatram da je velika promena na bolje to sto sam na dijeti nego da nisam ni na kakvom rezimu. Moj problem licno su ispitni rokovi i grozne navike ishrane i aktivnosti u porodici. I najveci problem je nedostatak podrske bliznjih za bilo kakve promene. Da treniram svaki dan, slazem se da bi mi bilo neophodno mnogo vise proteina. Obzirom da mi 3 meseca UN dijete istice za 3 nedelje, nameravam da drzim i odrzavanje koje preporucuje varijacije...bas u tim varijacijama cu se truditi da unosim vise proteina i naravno da povecam fizicku aktivnost

Vidim da se pokrenula tema i oko hormona. Radila sam testiranje hormona i insulirnske rezistentnosti, i sve mi je u gornjim granicama normale. Inace u porodici imam dijabet 2 bolesnika. Doktorka je savetovala skidanje tezine, jer je to jedini nacin da mi se hormoni srede...takodje je rekla da nemam visak tezine zbog hormona, vec upravo obrnuto.

Time sto sam smrsala sada ovih 10kg (ukupno 25kg u odnosu na pre 4god) moji hormoni su se prilicno regulisali i ciklusi postali redovni.

Sto se tice samih proteina, kad me nije ubilo 3 meseca na veganskoj ishrani (a ima ljudi kojima je to nacin zivota), vec svelo bubrege na neki normalan rad, i takodje otklonilo svakodnevne migrenske glavobolje...onda mislim da me ni UN dijeta nece ubiti. Da napomenem da kod mene u kuci ako ne preovladjuje meso i mlecni proizvodi u obroku, onda to nije obrok, jer "nece da pasu travu"

Vidim da je aleksa pomenuo proteine iz biljne hrane, upravo se i trudim da mi je na skrobni dan dijete na meniju pasulj. Znaci imam dan zivotinjskih proteina, jedan biljnih (iako cete se sloziti da tu ima i dosta uh tj. skroba, ali kad ljudi mogu da zive zivot na biljnim proteinima, mogu i ja taj jedan dan) i jedan gde vi kazete jedem uh sta mi je volja...jer vidim da se hvatate za taj uh dan. I naravno imam vitaminski dan kad malo procistim organizam i zaista se osecam bolje posle njega.

Jedno je sigurno, slazem se da manjkam sa proteinima, jer un dijeta spada u dijete bogate UH, kao sto su bilderske prehrane bogate proteinima. Meni bi recimo trebao dodatak proteina, a bilderima dodatak vitamina. Sto se opet svodi na to da obe prehrane nisu optimalne.

Lazicu, postoji samo jedna vrsta vegana, a to znaci da nema nista sto uopste ima veze sa zivotinjom, pa cak ni med i proizvodi od meda...slazem se da je to krajnost...to je ishrana koja u potpunosti podrzava borbu protiv iskoriscavanja zivotinja..al meni je pomogla kao lek u odredjenom periodu

A postoje 3 vrste vegeterijanaca, oni vec imaju varijacije u zavisnosti da li jedu ribu, jaja, mlecne proizvode, postoje lakto, ovo i semi-vegeterijanci

Dodala bih i to da kilaza koju sada imam je ona koju sam veci deo zivota imala, znaci nekih 10-15kg viska. Aktivno sam se bavila sportom (trenirala sam boilacke vestine 6x nedeljno, na seminarima i vise puta dnevno) do saobracajne nesrece koja je uticala na prilicno narusavanje mog zdravlja i provedene 4 godine vezane za krevet. Kako sam imala navike da jedem mnogo, ali sam i trosila mnogo, a imam roditelje koji kad je neko bolestan samo kljukaju ko da ce od toga da ozdravi, tako sam se za neka prva 3-4 meseca lezanja ugojila oko 30kg

Mislim da od kad je covek poceo da razmislja o redukciji i nacinu prehrane, tako i postoji rasprava o tome da li su bolje dijete bogate UH ili one bogate proteinima. Mislim da je to vec stvar izbora na koji deluje mnogo faktora. Kako meni licno zivotinjska prehrana teze pada, iako priznajem da volim meso vise nego kolace da jedem, proteinski dan pocnem s osmehom mesu, a zavrsim ga sa tezinom u stomaku i glavoboljom. Onaj ko ozbiljno studira i provodi mnogo vremena spremajuci ispite, zna sta je ispitna nervoza i potrebe za UH...i time sam se odlucila za upravo UN dijetu. Jos jednom pominjem da nije najbolja, niti je to nacin ishrane, ali me je dosta disciplinovala i generalno se osecam dosta bolje.

Kako ne mogu da se vratim sportu koji zaista volim, jos uvek lutam i trazim fa koja mi odgovara, i koja me motivise...tako da priznajem da manjkam sa fa.
BB postujem kao sport i rekreaciju, a sebe licno ne pronalazim u tome.
Pocetni cilj: 70kg
Krajnji cilj: 58kg

Posted on: 03.11.2009 06:15
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
stvarno neznam sto se hvatate za proteine, mrzi me da trazim odnos koji sam ja dao u prvoj mojo poruci na ovom forumu
tu imas i proteine i uh i masti
obrok je obrok ako ima 2 od 3 ova faktora
i ne obracam vam se ovde kao bilder, nego neko ko radi sa ljudima poput vas, i to veoma uspesno i moj ucinak je 99 posto, tj manje od 1% je odustalih, tj samo jedna osoba koja je potpuno prestala jer je opet trudna i jedna koja se seti samo od proleca da mrsavi.
Posted on: 03.11.2009 06:34
  •  Masa
      Masa
Redovni posetilac
From Beograd
Group:
Registered Users
Citat:

lazic wrote:
a dobro nije bas 10 nego 11 nemoj da se vredjas
jedino , ako kiflice, burek i palacinke neko racuna kao razlicite namirnice..na zalost sve je to jedno isto i pravi se od belog brasna

Ovo je vec prosvecenje. Kad si vec tu i voljan da pomognes, razjasni mi jednu nedoumicu. Ako jedem burek sa mesom je l' to racunam kao proteine ili UH?

Citat:
nemam predrasude..ja sam ovde svojim pravim prezimenom zovem se zlatan a ti si nekim nickom..
trazio sam tvoju temi i kao i sve osobe na pocetku si nasla opravdanje zasto si imala visak..
ali interesantno da tvoj dnevnik od 2 stranice ne moze da se cita..tako da ne mogu malo dublje da analiziram tebe kao tebe

Poaro, nisi morao da ulazis u tako duboku analizu "mene kao mene" ja sam to napisala u svom prvom postu u dnevniku, kao i to da smatram da su dijete glupost.

Citat:
voleo bih da vidim te sto dobijaju individualne jelovnike ili im se po automatizmu zaokruzuju namirnice bez ikakvih testova..
nemoj meni da pricas kako ti ljudi rade..

Pa naravno da zaokruzuju, ne mogu da izmisle nove namirnice. Samo, ja se ne slazem da to rade po automatizmu.
Naravno da kao i u svakom poslu ima i dobrih i losih nutricionista, sto bi ti trebao da razumes obzirom da u tvom poslu ima svakakvih dundjera.

E, sad Modesty obzirom da si citirala moj post nisam bas sigurna da si me razumela (pomenula si satanizaciju proteina, palacinke, kiflice i strah od nabildovanog tela)

Ja sam u jednom od prvih mojih postova na ovu temu rekla da meni odgovara low carb ishrana. Ono sto meni smeta u vasem stavu je ideja da je samo takva ishrana prihvatljiva. Sa tim se vec ne slazem.
Ja nikad ne bih drzala UN dijetu (ideja da svaki cetvrti dan zivim na vocu i prakticno bombardujem svoje telo sa UH) je po meni pogresna, ali ako nekome taj nacin ishrane odgovara nemam nikakav problem sa tim. Smatram da je svaka promena nacina ishrane koja podrazumeva da neko ko ima problem sa gojaznoscu pocne da radi na tome pohvalna.
Posted on: 03.11.2009 08:36
  •  Coldy
      Coldy
From Beograd
Group:
Registered Users
Pa postoje nutricionisti koji rade testove i propisuju individualni spisak namirnica. Poznajem licno dve osobe koje su radile test intolerancije na hranu, dok jedna nije smela nista psenicno, druga je imala poduzi spisak voca koji je morala da izbaci iz jelovnika..i to samo na osnovu testa krvi. Pored skidanja viska kilograma, sredjuje se i zdravlje jer mnoge bolesti nastaju uzimanjem hrane koju organizam tesko podnosi.

Napreduje tehnologija, pa uznapredovase i nutricionisti

A neko ko se bavi ishranom i fa drugih ljudi, mislim da treba malo vise da unese i psihologije u sve to. Problem uglavnom nastaje losim navikama i lecenjem emotivnih trzaja hranom. Ne znam da li problem sa tezinom imaju vise zene, ali su svakako one te koje preovladjuju brojem medju ljudima koji se bore sa tezniom. Faktor motivacije sigurno nije: E to ti je uzas, sve sto radis je uzas, ti si svinja i glupaca itd...

Ja sigurno mnogo manje znam o ishrani i vezbanju od ljudi koji se time bave, jer to nije moja profesija...ali svakako mislim da sa zenama treba imati takta, suptilnosti i nacina da se motivisu...jer po pitanju pogotovo nama osetljive teme kao sto je kilaza postajemo vrlo lako uvredljive i sujetne. Kod nas neki vojni sistem moze samo negativne efekte da prouzrokuje.

Mozda dobar psiholoski pristup i motivacija tokom cele godine bi dovela do toga da ta devojka radi na svojoj ishrani i vezbanju tokom cele godine, a ne samo na prolece.
A upravo u trudnoci smatram da zena treba pravilno da se hrani, prvenstveno zbog pravilnog razvoja bebe, a i sebe, pa i umereno da se bavi fizickim aktivnostima.

Nikako ne mislim da si los trener, nemoj me pogresno shvatiti, vec samo da smo mi zene dosta komplikovane i da nije lako sa nama pogotovo kad su kilogrami u pitanju

Posted on: 03.11.2009 10:17
  •  coacoa
      coacoa
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
Citat:

Ovo je vec prosvecenje. Kad si vec tu i voljan da pomognes, razjasni mi jednu nedoumicu. Ako jedem burek sa mesom je l' to racunam kao proteine ili UH?

nema gore kombinacije od bureka sa mesom,sirom i bureka samog po sebi...pogotovo sto se u srbiji po pravilu ispod 300gr ne jede....katastrofalna kombinacija gomile losih masti i gomile losih UH sa nekim "mesom"...a inace tu nema ni p od proteina...
mesanje UH i masti(pogotovo losih) je kombinacija dva energetska nutrenta(isto vazi i za chips, pomfrit i sl..) i telo prosto ne zna sta ce pre da iskoristi kao energiju i sto posto deponuje kao salo...to je samo jedan i dovoljan razlog zasto su burek,kifle i svi pekarski proizvodi potpuno nepotrebna hrana ...ako se to moze nazvati hranom...
Posted on: 03.11.2009 10:45
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
Citat:
. Ono sto meni smeta u vasem stavu je ideja da je samo takva ishrana prihvatljiva. Sa tim se vec ne slazem.
kakva takva..ja sam samo rekao sta je prirodno..telo koristi protein iz hrane da prezivi, iz masti i uh koristi energiju
1i 1 su dva prosto
da ne pricamo dalje jer prlazi u licno..ako imas nesto u vezi ishrane vrlo rado cu da ti odgovorim

Citat:
Poznajem licno dve osobe koje su radile test intolerancije na hranu, dok jedna nije smela nista psenicno, druga je imala poduzi spisak voca koji je morala da izbaci iz jelovnika
znam mnogo vise kome se to pokazalo kao promasaj..licno probao na sebi da bih poboljsao svoju formu, polovicno je bilo

da ti mene ne shvatis clody pogresno
zene i ljudi cene samo svoj novac, kada ga osines po dzepu on ce ceniti i tvoje vreme i nece mu biti bitno da li je bravo ili sta

ja drzim forum gde free delim savete kao sto ti tesis ovde ove povratnike, ucinak je veoma slab, posto se svi sprdaju i racunaju na tu podrsku i dobrotu iu uvek je nesto od ponedeljka, opet se brljalo itd
zato ucinak na personalnom je perfektan.

i tako ce uvek biti
to sto ti nekome cico mico i on i dalje jede sto ne sme, samo te nervira i pitanje je dokle mozes da izdrzis..veruj da ja mogu mnogo, samo kod mene ljudi brzo trose svoj kredit i ko je hteo da slusa i izdrzao sada tezi ka perfekciji..
a ovako kada krene sa tom hranom ka ustima, pa se seti koliko je platio mesecno da smrsa ili da se zategne e to je prava prica

dugo , bas dugo radim sa ljudima, sablon je isti..veruj
Posted on: 03.11.2009 10:50
  •  Masa
      Masa
Redovni posetilac
From Beograd
Group:
Registered Users
Citat:

coacoa wrote:
Citat:

nema gore kombinacije od bureka sa mesom,sirom i bureka samog po sebi...pogotovo sto se u srbiji po pravilu ispod 300gr ne jede....katastrofalna kombinacija gomile losih masti i gomile losih UH sa nekim "mesom"...a inace tu nema ni p od proteina...
mesanje UH i masti(pogotovo losih) je kombinacija dva energetska nutrenta(isto vazi i za chips, pomfrit i sl..) i telo prosto ne zna sta ce pre da iskoristi kao energiju i sto posto deponuje kao salo...to je samo jedan i dovoljan razlog zasto su burek,kifle i svi pekarski proizvodi potpuno nepotrebna hrana ...ako se to moze nazvati hranom...

Sorry, to je bila provokacija zbog pominjanja kiflica, palacinki i bureka Naravno da ne jedem burek.

Ali to je vec dobar odgovor nekom ko bi ozbiljno pitao tako nesto : 55:
Posted on: 03.11.2009 11:09
  •  Coldy
      Coldy
From Beograd
Group:
Registered Users
Eh kad bi meni novac bio takav faktor...koliko sam samo puta uplatila recimo mesec dana teretane i otisla 2 puta i batalila...
Zatim sam placala i nutricioniste pa opet nista...
A opet, letos sam isla na casove plesa, besplatne, i ni jedan nisam propustila...valjda jer je bilo dobro drustvo

Valjda dok sam covek ne resi sa sobom da napravi promene, nema para koje ce uciniti cudo..bar kod mene

Podrska drugih na ovom forumu je ono sto mislim da je imalo dosta uticaja na mene da se drzim rezima duze od 2 nedelje. I zaista sam zadovoljna time...eto, pa se nadam da ce na bar nekog podrska delovati kao sto deluje na mene, i eto ucinih dobro delo Uostalom, mislim da time dosta i sebi pomazem...

Posted on: 03.11.2009 11:10
  •  Zoka5
      Zoka5
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Ali ljudi, mi proteine ne satanizujemo. Verovali ili ne, mi ih jedemo. I ako po vama zivimo samo medju rafovima sa cokoladom i eurokremom cule smo i za whey. I ne , ne koristimo ga za skidanje masnih fleka od bureka i eurokrema sa nase garderobe xxxxxl. Za to koristimo vanish.
Sve se ovo ne bi desilo, da je neko od vas svoj prvi post devojci koja drzi un formulisao ovako : Bravo sto si pocela da radis na sebi, ali mozda postoji bolji nacin da stignes do svog cilja. Pa da je onda krenula prica o tome zasto joj ugljeni hidrati koje unosi svakog treceg dana uvece ne cine nista dobro , pa pocnete od gore pominjanog kortizola, pa dodjete do secera u krvi i odrzavanja njegovog stabilnog nivoa, insulina, insulinske rezistentnosti, pojmova GI i GL , pa predjete na TSH relasing factor, TSH, T3 i T4, objasnite joj povratnu spregu,i na kraju dodjete do serotonina i noradrenalina.
E onda ce ljudi ovde da vas saslusaju i prestanu da budu negostoljubljivi. Jos ako pokazes razumevanje, strpljivost, a ne ih tretiras kao nizu rasu i zamisljas kao Homera, kako sede u fotelji, bale, sakama vade eurokrem iz kantice i trpaju usta, a pri tome tripuju da su na dijeti, onda ces dobiti i zahvalnost zato sto si deo svog slobodnog vremena i znanja podelio/la sa njima.
Poruke tipa " nista ne znate, zivite u neznanju ,zato ste debeli/debele i sve cete resiti proteinima" bez objasnjenja zasto su proteini dobar izbor jer vecina ljudi su ovde laici, ne vode nicemu. Sto drzite u neznanju gomile psihijatara i psihologa i pustate ih da se cimaju sa nekim kognitivno-bihejvioralnim terapijama buca kad ce proteini sve resiti.

I jedno pitanje. Mislim da sam negde procitala na vasem forumu, ispravite me ako gresim , da se skrob i vlakna ne mesaju. Volela bih da cujem zasto. I znajte da odgovor tipa " to radi" me nece zadovoljiti.
Posted on: 03.11.2009 11:23
  •  momak
      momak
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
Ne ulazim u to ko je u pravu u raspravi. Samo zelim da napomenem da je gospodin Lazic mnogima pomogao i to besplatnim savetima. Rezima ishrane koji on zagovara pridrzavaju se mnogi i zadovoljni su. Pozdrav svima .

Posted on: 03.11.2009 11:45
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
Citat:
Eh kad bi meni novac bio takav faktor...koliko sam samo puta uplatila recimo mesec dana teretane i otisla 2 puta i batalila... Zatim sam placala i nutricioniste pa opet nista...

pa jeste faktor kada ga nema a zelis da budes lepo gradjena
ti uplatis jedan mesec neka bude 2000 i to nije neka para..pitaj u bg koliko kosta mesec dana personani, pa da vidimo da li ne bi dolazila

Citat:
cule smo i za whey

verovatno , bas kao sto neko naziva l carnitin i q10 tableticama

Citat:
be xxxxxl. Za to koristimo vanish. Sve se ovo ne bi desilo, da je neko od vas svoj prvi post devojci koja drzi un formulisao ovako : Bravo sto si pocela da radis na sebi, ali mozda postoji bolji nacin da stignes do svog cilja. Pa da je onda krenula prica o tome zasto joj ugljeni hidrati koje unosi svakog treceg dana uvece ne cine nista dobro , pa pocnete od gore pominjanog kortizola, pa dodjete do secera u krvi i odrzavanja njegovog stabilnog nivoa, insulina, insulinske rezistentnosti, pojmova GI i GL , pa predjete na TSH relasing factor, TSH, T3 i T4, objasnite joj povratnu spregu,i na kraju dodjete do serotonina i noradrenalina.
samo bi uzalud trosio reci..un drze oni koji ne mogu da se drze konvencionalnih dijeta ili prosto receno redukovane ishrane..svako ko prvih dana izbaci ono sto goji ima u 10 dana da skine par kg -vode..
..Citat:
Poruke tipa " nista ne znate, zivite u neznanju ,zato ste debeli/debele i sve cete resiti proteinima" bez objasnjenja zasto su proteini dobar izbor jer vecina ljudi su ovde laici, ne vode nicemu. Sto drzite u neznanju gomile psihijatara i psihologa i pustate ih da se cimaju sa nekim kognitivno-bihejvioralnim
zive, ali im to niko nije ni rekao, nije moj forum ne mogu ja ovde da vas prosvetlim 100%
dovoljno je sto navodim da mislite, imate net citajte..sta vise, u vrhu ovog foruma imate par tekstova koji govore o sve o cemu sam ja ukazao

Citat:
I jedno pitanje. Mislim da sam negde procitala na vasem forumu, ispravite me ako gresim , da se skrob i vlakna ne mesaju. Volela bih da cujem zasto. I znajte da odgovor tipa " to radi" me nece zadovoljiti.
imas i odgovor na tom istom forumu..
posto su varijacijama skrob i njegov gi koristi kao nesto sto sokira sistem, da bi se proizvodio hormon stitnjace i ubrzavao metabolizam samim tim ubrzao i sagorevanje masti, naravno ne nesto agresivno kao npr kao kod un
sto bi vlaknom dodatno umanjivali to, kada se vec umanjuje sa proteinima..

to je kada je u pitanju mrsavljanje
kad je u pitanju bilo sta drugo, onda bi bilo pozeljno

i da -radi to
Posted on: 03.11.2009 11:49
 Top   Previous Topic   Next Topic
12345>

Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

Izgubili lozinku?

Registrujte se sada!
Pretraga sajta

PRETRAGA SAJTA:

Text Links
Ko je trenutno aktivan?
9 korisnika je aktivno (6 korisnika pregleda sajt Forum)

Članovi: 0
Gosti: 9

više...

Design by 7dana.com