Kalorije.Net Forum Index Dnevnik članova foruma Vesna mrsavi po stoti put :)
|
Browsing this Thread:
1 Anonymous Users
Bottom Previous Topic Next Topic |
|
| |
|
|---|
| Poster | Thread |
|---|
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #2 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Dobrodosla Veki, zelim ti svu srecu u skidanju kilica. Podrska je ovde i samo polako. Inace, ako nisi raspolozena za vezbanje, dosta pomaze i setnja, veruj mi. Tako da setaj po ovom lepom vremenu i nece biti problema. Pozdrav.
|
||
Posted on: 10.06.2010 12:33
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #3 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Hvala, setam bar pola sata dnevno, ne brzo al mrdam :)
Biciklo sam pocela sad da koristim, na posao i sa posla a imam tri mosta na putu :) do tamo |
||
Posted on: 10.06.2010 12:48
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #4 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Ja sam danas bila dobra i isla sam u teretanu, 20 minuta kardija na pauzi za rucak :)
Inace moj danasnji jelovnik je bio: D: pola banane, jedna breskva, 2 kasike grckog jogurta U: 130 gr borovnica R:supa od spanaca i praziluka U:1 mrkva i humus V:nisam jos odlucila... mislim da cu da bacim piletinu u rernu i po koju pecurkicu, mrkvu Sinoc sam imala krizu, jelo mi se nesto slatko jako, ali sam popila caj od mente i bilo je bolje. Inace negde sam procitala da je caj od mente jako dobar za "umirenje" takvih potreba. Da li neko ima kakav drugi predlog za umirenje, ja verujem da je sve to u mojoj glavi,Jer ja stalno razmisljam o hrani, sta cu za dorucak, sta cu za rucak, sta cu, pa sta cu, pa sta cu... Uvece kad idem u krevet i ako osetim glad ja mastam o hrani koju cu sutra jesti, jel ovo normalno, da li je jos neko prolazio kroz ovakve faze?! |
||
Posted on: 11.06.2010 11:36
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #5 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
ovako, izmena vecere: 2 jajeta, pasulj u sosu
a zaboravila sam da kucam da sam pila nes kavu ujutro, i popodne sveze cedzeni sok |
||
Posted on: 11.06.2010 12:49
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #6 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From Beograd
Group:
Registered Users ![]() |
Uf, ovo je bas previse malo! Koliko ti je BMR, jel si izracunala? Ovde ima mnooooogo manje od 1400kcal. Ajde da pogledamo prvi dan: dorucak je manje-vise ok, mada je slab, ako bilo sta radis ne mozes da doruckujes samo voce, voce je bolje jedno 3 sata posle dorucka kao uzina; rucak je ok, ali fali bar malo hleba, 50g bi bilo sasvim ok; uzina je ok, moglo je i jos nesto uz te kajsije, a vecera je previse slaba, lepo je sto jedes corbice, ali mogla si da dodas i hleb+sir+salatu ili hleb+posno meso/riba+salata.
Ajde pisi malo detaljnije kalorije pa cemo da vidimo, napises namirnicu, pa kolicinu, pa kalorije, samo da utvrdimo gde su greske u racunanju jer je stvarno premalo. |
||
|
Posted on: 11.06.2010 14:10
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #7 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
mmm,ja sam se sad sokirala kad si rekla da je malo, evo sutra cu da zapisem sve i mericu jer sam kod kuce pa imam vagu na raspolaganju, hvala ti za vreme koje si odvojila za mene, veoma sam zahvalna :)
|
||
Posted on: 11.06.2010 15:52
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #8 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
BMR = 1725
TDEE=2056 |
||
Posted on: 11.06.2010 16:09
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #9 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From Beograd
Group:
Registered Users ![]() |
Ju crna zeno, pa to nije ni blizu tvog BMR-a :), nemoj da se zezas, moras da pojacas klopu.
Ajmo najgrublje vec pomenuti dan: 1. pola banane - 50 pola jabuke - 35 low fat jogurt ima po solji 90ak kcal, znaci te 3 kasike su apsolutno zanemarljive, ali ajde neka bude ukupno 100kcal. 2. nes sa mlekom - 50kcal, i to u slucaju da je skoro 100g mleka 3. 120g piletine - ako je belo onda je oko 140, a ako je batak ili karabatak onda neznatno vise, mozda 150; kasika sira je 20-30g, ajde i neka bude 30, jel bio beli, mladi, kravlji? u 30g on ima svega 30ak kcal. salata bi bila skoro zanemarljiva da nema avokada koji je zdrav, ali dosta kalorican, pa ajde da uzmemo da je imala 150kcal, mada je verovatno manje (zelena salata, krastavac i paprika su dozvoljeni u svim dijetama apsolutno neograniceno). 4. 2 kajsije, to je oko 100g jer su jos male, dakle 50 5. supa od povrca - neka bude 20kcal, to je maltene zanemarljivo 6. caj - nije valjda da cemo da racunamo 2kcal :)?kafu i caj ne racunaj. E, da vidimo cifru :)... 550kcal, i to u "najgorem" mogucem slucaju. Molim te ubelezi sutra preciznije, super je sto imas vagu, ali ne smes ovako malo da jedes, ugrozices zdravlje! |
||
|
Posted on: 11.06.2010 17:28
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #10 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Koliko kalorija potrosi nerviranje? :)
Ja sam danas bila lenja i isla sam samo u voznju biciklom oko 30 min. Ovako je izgledao moj jelovnik: D:240gr palente (vagala sam je kuvanu)+15ml polu masnog mleka=200 nes sa mlekom=50 U:600gr lubenice=125 R:1l supe :) (nemam pojma kako al ja sam toliko pojela, u supi je bilo 500gr zaledjenog povrca(grasak, mrkva, buranija, kukuruz) na kesi je pisaalo da cela kesa ima 250kal+250gr pileceg mesa (od bataka), ako sam ja dobro izracunala u celoj supi je bilo 600kal, oko 3l lonac=200kal sam pojela yakult=50 U=kivi=55 V=sojino cokoladno mleko 240ml(na paketu je pisalo 70kal po 100ml)=170 100gr jagoda=36 nes sa mlekom=50 Dnevni unos=936 |
||
Posted on: 12.06.2010 16:03
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #11 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From Beograd
Group:
Registered Users ![]() |
I? Jel i dalje mislis da je previse :)? Ovo je malo vise od pola tvog BMR-a, stvarno je bas malo. Kako jedes inace, kad nisi na dijeti?
|
||
|
Posted on: 12.06.2010 23:22
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #12 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
bas sam razmisljala, mislim da sam se uplasila da necu videti rezultate i zbog toga sam jako zakinula na hrani, ja il sam opustena il ovako sasecem :)
Ugljene hidrate sam namerno izbacila iz upotrebe, bar prvih mesec dana , posle cu ih polako uvoditi (ali cu odvajati proteine od njih), iako ih ima i u povrcu i vocu sto jedem, palenti... kad nisam na dijeti jedem manje vise isto+hleb, krompir, slatkisi Da li sam ja dobro racunala palentu kuvanu? Fitnessice stvarno si srce veliko |
||
Posted on: 13.06.2010 03:41
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #13 |
|
|---|---|---|---|
|
Ne previše stidljiv/a za razgovor
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Veki , u nikom sluchaju nesmesh ispod BMR-a ,.. ali NIKAKO,. narochito na pochetku
ne zhelish da usporish metabolizam svidzha mi se shto ti je ishrana raznovrsna ,. samo pojachaj pronadzhi ovsane pahuljice u marketu , potopi u jogurt za doruchaki to ti je dovoljno UH ,. nekad neko parche hleb uz ruchak i garantirano je 1kg dole za nedelju dana Samo napred |
||
Posted on: 13.06.2010 06:03
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #14 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From Beograd
Group:
Registered Users ![]() |
Dobro si racunala palentu, ona kuvana ima 70-75kcal/100g. Slobodno ubaci i malo hleba, nece ti on naskoditi, a krompir mozes i da izbegavas prvo vreme. Slatkisi u umerenim kolicinama takodje nisu losi, ali ako bas zelis da ubrzas mrsavljenje isto ne smeta da ih izbacis. Medjutim hleb ne bi trebalo izbacivati, a mogla bi i da ubacis neke pahuljice kao sto je Violina preporucila. Ovsene su najbolje za dijetu, ali ako su ti neukusne mozes i neku mesavinu, samo da je bez cokolade, kornfleksa i suvog voca.
|
||
|
Posted on: 13.06.2010 08:57
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #15 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Violeta ja sam mislila da BMR-500=mrsavljenje, ako je to tako meni treba 1200 kalorija na dan, hvala za pohvalu trudim se :) danas sam kupila i vitamine+tablete za gvozdze cisto da mi imunitet ne opadne
Fitnessice, mislim da cu ovaj mesec i bez hleba, ovsane sam jela pre dijete za dorucak, zato sam ih sad izbacila cisto da uvedem promenu. Kazi mi molim te, meso jel treba da ga vagam pre ili posle pecenja, kuvanja...? Ja sam danas jela rostilj i nisam znala kad da ga vazem, izvagala sam ga posle, jer nekako sam kontala iscurice masti :) manje kalorija :) Uglavnom evo mog danasnjeg dana: D:220gr palente=170 k 150ml mleka=75 100gr jagoda=36 nes+yakult=100 U:sejk- 100gr avokada=160 230gr jabuke=150 1 mrkva=41 R:salata=75, luk=33 rostilj-100gr piletine,100gr svinjetine(mereno posle pecenja)=600 =1440 mislim da ovde nema mesta za veceru tako da cu da preskocim |
||
Posted on: 13.06.2010 10:11
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #16 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From Beograd
Group:
Registered Users ![]() |
Nije BMR nego TDEE-500kcal, tako da za veceru itekako imas mesta :), BMR ti treba bukvalno da prezivis, moras da ga "prebacis" svaki dan. Meso se uglavno meri presno, mada je to manje-vise isto.
E sad, jabuke (deo koji se jede) imaju 40kcal/100g, malo si ih precenila, mada to i nije neka krupna greska u racunanju...a i svinjsko meso se izbegava na dijeti, ali ajde da ti ovaj put progledamo kroz prste :). Sta je Yakult? |
||
|
Posted on: 13.06.2010 11:40
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #17 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
:) jao nisam mogla da odolim svinjetini, al evo brisem je iz jelovnika
A jesam li dobro racunala kalorije za meso? Nesto mi to puno, :p Yakult je probiotic picence sa dobrim bakterijama koje odrzavaju zdravlje creva isto kao sto ima i danone ja mislim male flasice za probavu mislim da je isto, ja sam pocela da pijem cisto jer stalno kontam kako jedem malo vlakana pa ono za svaki slucaj, na pakovanju pise da jedna flasica ima 50 kalorija. mmm pa super popicu nesto onda za veceru, imam nekih lepih sojinih napitaka :) A idem malo do tebe da vidim sta ti copkas mozda dobijem kakvu ideju za sutra :) |
||
Posted on: 13.06.2010 12:04
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #18 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From Beograd
Group:
Registered Users ![]() |
Hm, koliko ja znam mleveno meso ima oko 300-350kcal u 100g, ali ne mogu da tvrdim...mada znam da su 100g mozda 3 cevapa, to je najveci problem, sto se retko ko zaustavi tu :).
|
||
|
Posted on: 13.06.2010 14:50
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #19 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
a jao 3 cevapcica ma bolje da ne pocinjem :)
dobro sam onda ja sve to racunala, valjda cu sa vremenom nauciti onako od oka da ocenim koliko je cega 100gr i da ne moram stalno da vazem |
||
Posted on: 13.06.2010 16:11
|
|||
|
Re: Vesna mrsavi po stoti put :) | #20 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
:( ja se ujutro vagala, proslo nedelju dana pa sam mislila da sam izgubila neku kilicu,dve jer je pocetak kad ono nista!!
Vidim ja bice rata. Idem sad malo do teretane, mozda sutra ujutro bude bolje ![]() |
||
Posted on: 14.06.2010 05:22
|
|||
Top Previous Topic Next Topic
|
|

Topic options
Print Topic
Razgranat
Najnoviji prvi
Veki