Registrujte nalog na Kalorije.Net!    Prijava Kliknite ovde i naručite ukusnu i dijetalnu hranu iz najboljih restorana!

Glavni meni
Novi članovi
almaz 08.09.2010
the_D 07.09.2010
izgubljena 06.09.2010
sweets 06.09.2010
SilverMist 06.09.2010
LAriel 04.09.2010
cvijic 04.09.2010
Majadusan 04.09.2010
Bambina 03.09.2010
gumeni 03.09.2010

Kalorije.Net Forum Index
   Dnevnik članova foruma
  Vuvuzelin dnevnik

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users

Bottom   Previous Topic   Next Topic
<123456...18>
Poster Thread
  •  FitnessS
      FitnessS
Re: Vuvuzelin dnevnik
Ne može odoleti a da ne svrati ovde
From Beograd
Group:
Registered Users
Casa crnog vina ima razne prednosti, da si pila nesto zestoko pa i da te grize savest zbog praznih kalorija, ovako nema potrebe :).
Nego jel nisi imala stomacne smetnje? Ako jesi cisto da znas da je meso + sampinjoni u principu dosta teska kombinacija za varenje (kao npr. meso i sir), ali ako tebi prija nema problema.
Posted on: 11.07.2010 19:16
Create PDF from Post Print
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
pa nisam imala nikakvih problema s tim, al vidiš, ubuduće ću malo pripazit na tu kombinaciju :). mada sad kad si to spomenula, zadnjih par dana sam primjetila da me malo trbuh bolio, a neznam od čega. palo mi je napamet, da nije možda od voća jer ga dosta jedem, a iz mog je vrta pa možda nije bilo još najzrelije. mada sad je već zrelo sve :) ne vidim zbog čega bi drugo moglo bit... al ništa strašno, danas sam posve dobro, sigurno zbog vina hahaha

D: raženi kruh (35g), marmelada (15g), šljiva (75g), kava sa šećerom i mlijekom = 210
R: tanjur pileće juhe, raženi kruh (40g), bijelo pileće meso (80g), salata (paradajz i krastavac) = 380
U: jabuka (120g), kruška (125g), cedevita, kukuruz (70g) = 250
V: raženi kruh (50g), bijelo pileće meso (60g), paradajz (150g) sa vrhnjem (70g) = 330
U: kava sa šećerom i mlijekom, lgg jogurt = 140

Ukupno danas - 1300 kcal

Još nisam pojela jogurt, budem još malo kasnije i to je to. Ajme koliko hrane kad ovako gledam! al nikako se maknuti sa 1300 kalorija! budem sutra - u to ne sumnjam, idem na bazen pa ću teško sve držat pod kontrolom ali ću se truditi, u svakom slučaju nekako ću probat samo ne preći bmr :) ali nije problem što ću unijet više kalorija kad će biti i više fizičke aktivnosti - napokon! :) idem sad probat malo isplanirat za sutra, i probat od dva zla izabrat manje pozz

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 11.07.2010 20:54
  •  FitnessS
      FitnessS
From Beograd
Group:
Registered Users
Sto da ne predjes BMR zaboga :)? Ajde bre, ti se tako lepo hranis, sigurno znas da je prilicno rizicno (i po mrsavljenje a i po zdravlje) da se hranis ispod BMR-a. Pazi da ne predjes TDEE i sve ce biti u redu, a u regularnim danima se hrani negde izmedju ta dva :).
Ne brini, jako je cesto da ljudi dobiju probavne smetnje od prelaska na zdravu hranu, prvenstveno zbog vece kolicine povrca ili voca, a cesto i zbog kombinacije obroka koja im ne odgovara. Obicno najveci problem prave 2 proteina u istom obroku (meso i mlecni proizvodi, jaja i nesto od ta dva, nesto od svega toga i pecurke), voce kad mu nije vreme tj. nakon obroka, kafa odmah posle jela ili previse crne kafe uopste, tecnost odmah posle jela i obroci na manje od 3 sata, a ako nista od toga kod tebe nije slucaj daj da vidimo jelovnik taj dan kad si imala probleme pa da proanaliziramo :).
Posted on: 11.07.2010 22:22
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
ma joj, na to sam i mislila, krivo sam napisala! :) zato sam i rekla da mogu unijeti više jer ću više kalorija i potrošiti... :) a što se tiče onih tegoba - sve po malo od navedenog haha kako kad, al vjerojatno najviše sam taj prelazak na novi režim...

evo sutra ću se izvagati, 2 tjedna je prošlo - kad sumiram ta dva tjedna - fizička aktivnost slaba, a unos kalorija 150-250 manji od bmr-a. od sutra nadalje bi htjela unosit više, znači oko bmr-a (1500-1600) i početi vježbati pa bi trebala povećati i tdee, neznam koliko će bit, računat ću sutra, al mislim oko 2000 možda malo više... mislim da je to pametniji režim nego ovo dosad!

neznam samo kako ću nakupit još toliko kalorija, ili dodati još neke nove namirnice uz ove što većinom jedem (ima ko kakav prijedlog? možda malo kikirikija, badema i slično, drugo niš mi ne pada na pamet - a da je korisno imalo) ili pojačati ove postojeće!?

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 11.07.2010 23:18
  •  FitnessS
      FitnessS
From Beograd
Group:
Registered Users
Moze, kikiriki ili bademi su pravi izbor, samo pazi da su peceni i neslani, nikako przeni. I lesnici i orasi dolaze u obzir, naravno :). Od 50g imas 250-300kcal, a ako ti jos fali mozes da pojacas malo mlecne proizvode, a moze ponekad i neki slatkis, nisi isposnik :). 2-3 puta nedeljno puding ili sladoled ili neki nemasniji kolacic, zasto da ne?
A da, ona stara prica o tome kako treba pojesti kasiku meda svaki dan uopste nije glupost :). Ja po navici uzimam pred spavanje, a ti mozes kako ti prija. Kasika (supena) meda je 20g, sto je 64kcal, nije mnogo, ali nakupice se valjda :), a vrlo je zdrav.
Posted on: 12.07.2010 00:55
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
mmm puno dobrih ideja, sviđaju mi se haha :) med ću sigurno ubacit svaki dan, a ovo ostalo kako kad, ponekad

nego nakon 2 tjedna otišle 3 kile! vaga pokazuje 73
tako da je sad bmr - 1570, a tdee ako ubacim znači lagano vježbanje 2159. mislim da sam sve dobro izračunala!
weeeeeeeeee

idem na bazen , do večeras bye bye

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 12.07.2010 09:26
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
Evo mene doma - umorne, crvene (polu-izgorjele) al zadovoljne današnjim danom :) na kraju nisam uopće puno jela ko što sam mislila, sunce je tako žarilo da nisam mogla ni jest! sastav hrane naravno nije baš odličan, a kalorijski sam čak još mogla jesti. no kako bilo, prošao je ovaj dan - cijeli izvan kuće - i eto, dokaz da sve sve može kad se hoće! sjećam se prošli put kad sam bila na bazenu, šta sam sve jela ajmee menii (hamburger, pomfri, čips, koktele) ufff haha! E ovako je to izgledalo danas:

D: kukuruzne pahuljice (20g), mlijeko (2dl), kava s mlijekom i šećerom = 245
R: bijeli kruh (~150g), pileća salama (~70g), sir tilsit (~20g) = 640
U: šljive (~200g), kruška (~100g), jabuka (~100g), cedevita = 215
V: raženi kruh (40g), jogurt, salata (paradajz i krastavac) = 255
U: žlica meda = 65

Ukupno - 1420 kcal

FA: plivanje, badminton, šetnja

Hmm, šta reći, mogla sam i trebala još jesti ali ovo sunce pečeeee, skuhala sam se! Ručak i užina je dakle na bazenu bila pa neznam točnu količinu hrane, napisala sam otprilike, najvišu moguću vrijednost. i to je ručak bio na dvaput, znači dva manja sendviča. ma dobro je to sve! idem pojesti još žlicu meda (fitnessS ) i izvrnut se u krevet. nadam se da mi jogurt neće trebat večeras, al ne za jesti, nego za neke druge potrebe haha! a neće, nisam toliko izgorila, mrvicu samo se crvenim pozzzzzzz

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 12.07.2010 21:49
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
Jučer – 1480 kcal

D: raženi kruh (40g), marmelada (20g), nescafe 3u1 = 225
R: raženi kruh (40g), kuhana punjena paprika (200g), salata (paradajz i krastavac) = 420
U: kava s mlijekom i šećerom, sladoled (100g), šljive (150g) = 265
V: crni kruh (50g), 2 pečena jaja, salata (paradajz i krastavac) = 360
U: cedevita, lgg jogurt, žlica meda = 210

FA: badminton (30 min)

Samo pola sata badmintona jučer ali iscijedila sam se! Polako, treba sad se vratit u formu, pogotovo po ovoj vrućini… Napokon sam skupila malo više kalorija i baš sam zadovoljna s tim, moglo bi još malo više al dobro je sad i ovo, bit će dana i s više. S obzirom da uopće nisam gladna ni u kojem trenutku - to i je valjda čar mršavljenja pomoću brojanja kalorija! Već ljudi zamjećuju i pitaju jesam li to i kako smršala, haha, divan osjećaj – daje još veću snagu i pozitivu. Inače se na meni jako vidi čim olakšam za 2-3 kile, ali isto tako je nažalost i kad je obrnuto, kad dobijem koju kilu. Ali osim drugih, i ja se sama bolje osjećam i bolje si već izgledam, danas sam se uhvatila kako plešem pred ogledalom i baš mi je lijepo! hahaha

eh da, jučer, pa i danas još malo, bole me trbušni mišići (valjda od plivanja i bazena) i mišići desne ruke (za koje nisam znala da postoje haha to je od badmintona). al super, dokaz da su živi, da ih imam, samo se skrivaju ispod kojeg cm sala hahaha

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 14.07.2010 11:07
  •  FitnessS
      FitnessS
From Beograd
Group:
Registered Users
Samo jedna mala sugestija, obrati paznju da se kod sladolega gramaza drasticno razlikuje od mililitraze, ne kao kod npr. jogurta i mleka gde je priblizno, a na pakovanju obicno pise mililitraza. Primera radi, Frikom kornet od cokolade ima 120ml, a 70g, a mislim da na njemu pise samo u ml (mozda su ove godine i stavili).
Porodicni sladoledi od 1000ml imaju jedva 550g, znaci gotovo duplo manje, zbog specificne gustine i ne znam ni ja cega, da ne smaram sad :), poenta je da si verovatno pojela duplo manje sladoleda nego sto mislis :), 100g je bas neki veliki ili jedno 4 kugle.
Inace jelovnik odlican, standardno, sve nove clanove treba uputiti na tebe :).
Posted on: 14.07.2010 16:00
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
ozbiljno!? oo pa to je super
jela sam onaj od 1 litru (twice - čokolada i vanilija), piše na njemu da ima u 100g 150 kalorija, ja sam na vagi mjerila 100g pa sad neznam... znači pojela sam manje? hm kako to onda inače računati? duplo manje ili? iako dosta je to bilo sladoleda, a na ovoj vrućini se topi ko lud, treba ga brzo pojest

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 14.07.2010 16:05
  •  FitnessS
      FitnessS
From Beograd
Group:
Registered Users
Ako si merila na vagi onda je u redu, mislila sam ako meris odokativnom metodom da je 1000ml = 500-600g :).
Posted on: 14.07.2010 16:08
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
hahaha onda ništa od mog veselja hahaha! a nema veze, ovaj sladoled nije strašan 100 grama 150 kalorija, nije previše, povremeno, za rashladit se... a kad sam doma onda mjerim sve
aaah hvala ti pozz

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 14.07.2010 16:18
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
Danas - 1440 kcal

D: žlica meda, kukuruzne pahuljice (20g), mlijeko (2dl), nescafe 3u1 = 300
R: crni kruh (45g), kuhana punjena paprika (200g), 2 paradajza = 440
U: kava s mlijekom i šećerom, cedevita, lubenica (250g), šljive (150g) = 220
V: raženi kruh (60g), tuna s povrćem (100g), salata (paradajz i krastavac) = 320
U: kava s mlijekom i šećerom, lgg jogurt, paradajz = 160

FA: šetnja (60min), badminton (30min)

Opet sam se pošteno iscjedila igrajući pola sata badmintona uhhh al se dobro osjećam! sutra opet na bazen, pa opet puno plivanja i prženja na suncu pozz

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 14.07.2010 22:56
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
Danas opet na bazenu skoro cijeli dan, ajme koja vrućina ufff! Opet se jelo voće i dva sendviča, tako da je sve otprilike mjereno. sendviče pišem pod ručak, a ostalo pod užinu jer mi je tak nekak preglednije, iako je bilo pomiješano - jedan sendvič oko 12, drugi oko 16, a voće između većinom. sad sam imala kasniju, laganiju večeru, i pred spavanje ću uzet med. sve u svemu, rekord kalorija danas i napokon sam uspjela preć 1500 kcal

D: kukuruzne pahuljice (20g), mlijeko (2dl), kava s mlijekom i šećerom = 215
R: bijeli kruh (~200g), pileća salama (~50g), ? sir (~50g) = 785
U: kava s mlijekom i šećerom, šljive (~200g), jabuka (~120g), cedevita = 230
V: bijelo pileće meso (90g), 2 paradajza, lgg jogurt = 230
U: žlica meda = 65

Ukupno danas - 1525 kcal

Skoro zaboravih, FA: puuuno plivanja, malo badmintona

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 15.07.2010 21:03
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
Opaa, vidi vidi fizicke aktivnosti Lijepo, lijepo. Svaka cast, super uspijes sa ishranom iako vecinu dana nisi kod kuce. Samo naprijed, brzo ces ti to!

BMR: 1556kcal
Posted on: 15.07.2010 23:33
  •  FitnessS
      FitnessS
From Beograd
Group:
Registered Users
Malo ti je slab dorucak za ceo dan na bazenu, slobodno mozes da dupliras te pahuljice, i dalje si itekako u okviru, a neces da kolabiras negde na vrucini :).
Kad je merenje :)? Kod tebe ce sigurno kile ici dole, samo vidi pa mani tu salamu, ne zbog dijete nego zbog zdravlja, ko zna sta ima u njima...a i bolje da ne znamo :). Stavi u sendvic neku ocedjenu ribu ili belo meso ili ako bas zelis nesto suhomesnato uzmi pileca prsa, jesu malo skuplja ali su mnogo kvalitetnija od obicnog parizera.
Posted on: 16.07.2010 09:44
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
haha, hvala N0ne! je je, malo sam se pokrenula

FitnessS, a mjerila sam se u ponedjeljak, neznam, ne bi prečesto, a budem svaki ponedjeljak pa ćemo vidjeti. moglo bi se (i trebalo) sad to usporit jer je ona prva voda valjda otišla haha, a i sad sam se počela malo više kretat pa već osjećam mišiće kako se bude iz mrtvih haha
a salama moja draga, ufff, znam znam budem je smanjila na minimum! a što je najbolje imam doma taj parizer koji je otvoren i imam tu od pilećih prsa - samo čeka na red da se ona prva pojede haha! budem onu uvalila nekom, pa ću ja odma preć na prsa haha :) mislim da je to to - piše pileća prsa u ovitku, polutrajna kobasica (iza u sastavu piše meso pilećih prsa 62% i tako dalje) ma je, to je to :)

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 16.07.2010 11:23
  •  Medvedica
      Medvedica
Slučajni prolaznik
From
Group:
Registered Users
Evo iscitah sada tvoj dnevnik onako polako(mada sam ga i pre posecivala ) Odlicno ti ide i super ti to sve kombinujes,a vidim ima i fa sto je jako vazno!

Brzo ces ti do cilja,vec si na pola puta a sto je najvaznije na zdrav nacin, jer smo svi mi koji kuburimo sa kilogramima uglavnom cinili sebi medvedje usluge drzanjem nekih brzih dijeta

Posted on: 16.07.2010 14:16
  •  vuvuzela
      vuvuzela
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users
Medvedica, hvala na pohvali, eto trudim se što bolje kombinirat prehranu i ubacit što više fa, iako po ovim vrućinama to baš nije lako...

Danas - 1450 kcal

D: žlica meda, bijeli kruh (45g), 1 zdenka sir, nescafe 3u1 = 280
R: makaroni (200g) s malo kečapa, 2 paradajza = 380
U: kava s mlijekom i šećerom, lubenica (280g), šljive (135g), orasi (25g) = 300
V: crni kruh (50g), skuša s povrćem (115g), 2 kuhana bjelanca = 350
U: pola kave s mlijekom i šećerom, komad lubenice, lgg jogurt = 140

Danas opet standardno sve - ja zadovoljna! ubacila sam malo orasa, baš sam danas čitala kako su zdravi :) iako mi nije jasno po tablici kalorija piše orah suvi i orah sirovi? koji su koji? ja sam računala za sirove (imaju manje kalorija haha) jer su domaći, od susjede, još su bili u ljusci pa sam ih danas razbijala klještima haha, i prije nego što sam ih pojela, potrošila sam te kalorije, mučeći se da dođem do jestivog dijela haha!
U kafiću popila navečer pola kave, nije mi baš pasala, i poslije u gostima morala uzet malo lubenice (oko 20h, nije baš idealno vrijeme za voće, ali to je lubenica haha). i tako, sad jedem jogurtić svoj i dosta za danas. pusaaa svima

BMR= 1541 TDEE= 2389
Posted on: 16.07.2010 23:05
  •  FitnessS
      FitnessS
From Beograd
Group:
Registered Users
Nekad u tablicama mozes da nadjes svasta sto niko ziv ne zna sta je, pogotovo na netu :). Pogledaj vrednost za sirove orase, to je to, a ko zna sta su suvi, verovatno neki prevod za nesto sto mi uopste ne jedemo :).
Posted on: 17.07.2010 07:53
 Top   Previous Topic   Next Topic
<123456...18>

Pronađite sta
Vas interesuje:

Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

Izgubili lozinku?

Registrujte se sada!
Dijetalno i ukusno:
Donesi.com
Text Links
Useful Links
Ko je trenutno aktivan?
11 korisnika je aktivno (8 korisnika pregleda sajt Forum)

Članovi: 0
Gosti: 11

više...

Design by 7dana.com