Kalorije.Net Forum Index Mršavljenje NERA dijeta
|
Browsing this Thread:
1 Anonymous Users
Bottom Previous Topic Next Topic |
|
| |
|
|---|
| Poster | Thread |
|---|
|
NERA dijeta | #1 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Pancevo
Group:
Registered Users ![]() |
Interesuje me da li neko ima iskustva sa NERA DIJETOM tj. sa javorovim sirupom i kakva su iskustva i rezultati ?
Pronasla sam na internetu, na sajtu www.doktor.co.yu da se kupuje u prodavnicama zdrave hrane,da se pije samo taj razredjen sirup sa limunom ), jer je to isto hrana, ali tecna hrana, i da organizam ne pati jer se snabdeva sa svim vitaminima, mineralima ...... Iskustva kazuju da ljudi tu dijetu drze i po 20 dana i u tom periodu skinu do 20 kg. Meni je sve to malo sumnjivo,ali ko zna? Ako je neko nesto cuo ili mozda probao....i uvek mi se namece ono pitanje "Sta posle"?!? |
||
Posted on: 08.08.2006 06:00
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #3 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Pancevo
Group:
Registered Users ![]() |
A kako si se osecala tokom tih 10 -ak dana s obzirom da se ne konzumira nikakva hrana u cvrstom stanju? Nesvest,glavobolja,osecaj gladi .....? Ovo mi stvarno zvuci kao nemoguce za izdrzati mada sam citala na nekom drugom forumu iskustva ljudi koji su drzali po 20 dana!!!
|
||
Posted on: 08.08.2006 11:53
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #4 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Beograd
Group:
Registered Users ![]() |
Prva dva dana je tesko dok se ne naviknes.Posle je sve OK.Ja sam normalno kuvala mojima minimum tri puta dnevno i ni jednom nisam uzela ni zalogaj hrane.Jednostavno nisam imala potrebu.Moja komsinica je skinula 9 kilograma za isto vreme ali imam i jednu prijateljicu koja je skinula samo 2.(ona je inace mrsavica ali je htela da ocisti organizam)
|
||
|
Posted on: 08.08.2006 13:29
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #5 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Pancevo
Group:
Registered Users ![]() |
A reci mi molim te, za koliko dana je to jedno pakovanje(orijentaciono) i koja je cena,ako kojim slucajem znas?
i da, da li mislis da bih mogla,t.j. da li bi imala snage da treniram(aerobik,trcanje....sta god) posto sam ja bez neke aktivnosti,blago neuroticna Salim se,ali nije ni daleko od istine! ![]() |
||
Posted on: 08.08.2006 16:24
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #6 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Beograd
Group:
Registered Users ![]() |
Jedno pakovanje minimum traje 10 dana.Zadnji put je kostalo 1400 dinara.Ja sam snage imala na pretek.Bas sam se super osecala
|
||
|
Posted on: 09.08.2006 09:46
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #7 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
dragi moji ja već neko vrijeme pregledam sajt i odlučih da vam se pridružim
ova Nera dijerta mi se čini brza i efikasna pa bih molila ako neko ima njen program neka pošalje!! hvala unaprijed!! Pozdrav za sve!! |
||
Posted on: 14.09.2006 09:43
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #8 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Pancevo
Group:
Registered Users ![]() |
Nema tu nekog programa,jednostavno pijes taj sirup 10 dana i to ti je to!Doduse,dva dana pre treba pripremiti organizam tako sto ces pit sveze cedjene sokove od voca i povrca,bez cvrste hrane i tokom dijete se piju neki cajevi....Uz kupljeni nera sirup dobijes celu knijzicu o tome.Probaj u prodavnici zdrave hrane da potrazis samo knjizicu,meni su dali i bez kupovine sirupa.
|
||
Posted on: 15.09.2006 15:02
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #9 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Osijek
Group:
Registered Users ![]() |
znate li mozda ima li se to za kupiti negdje u hrvatskoj? ja bih to
|
||
|
Posted on: 22.03.2007 13:49
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #10 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Osijek
Group:
Registered Users ![]() |
zna li netko? bilo tko?
|
||
|
Posted on: 23.03.2007 05:36
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #11 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Sarajevo
Group:
Registered Users ![]() |
Citat:
Prvo da se ogradim - nemam LICNOG iskustva sa datom dijetom ali nakon malo informisanja zakljucio sam da se radi o "odlicnoj" dijeti. Odlicnoj za skidanje misicne mase i usporavanje metabolizma. Organizam treba minimum 60 grama kvalitetnih proteina dnevno (i to bez ikakve sportske aktivnosti i fizickog rada). Ukoliko mu se to ne obezbjedi misici se bukvalno raspadaju. Garantujem da ces sa NERA dijetom brzo izgubiti kilograme. Isto tako ti garantujem da ce to u velikoj mjeri biti gubitak misicne mase a ne sala i da postignuti rezultati nece biti trajni jednom kad se vratis na normalnu ishranu jer ces istovremeno bitno smanjiti svoj bazalni metabolizam. Ukoliko ipak odlucis ici tim putem molim te da prethodno izmjeris procenat masti (ne broj KG koji vaga pokazuje) i da takodje izmjeris procenat masti nakon dijete. Rezultat bi me zaista zanimao. P.S. 20 kg mase za 20 dana? Cinjenice: Za skidanje 1 kg SALA trebas ostvariti deficit od 7000 kalorija. Ljudi u prosjeku trebaju 2500 kcal dnevno. Znaci da NISTA NE JEDES 20 dana i da idealno skidas 100% salo (sto je naravno nemoguce ako nista ne jedes ali eto u svrhu rasprave zamisli to) ostvarices kalorijski deficit od 50000 kcal (20 dana * 2500 kcal = 50000 kcal). Kad preracunas to u salo to iznosi 7,14 kg sala (50000 kcal / 7000 kcal za 1 kg sala = 7,14 kg sala). Navedenih 20 kg - 7,14 kg = 12,86 kg. Znaci kad bi prosjecan covjek gubio 20 kg za 20 dana ogromna vecina te mase jednostavno bi morala biti voda i misicna masa. Na vagi bi brojka izgledala impresivno ali procenat masti ne bi bio proporcionalno smanjen. Cista znanost. Ne obecanja. |
||
Posted on: 24.03.2007 15:11
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #12 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
U potpunosti se slazem sa Ervinom, i na samoj vodi za 20 dana ces sigurno izgubiti 20kg.
|
||
Posted on: 24.03.2007 15:35
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #13 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
20 dana = 5 kg je odlican i realan rezultat...Ali svako bira svoj put
|
||
Posted on: 25.03.2007 08:21
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #14 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Pancevo
Group:
Registered Users ![]() |
Koliko sam ja razumela osnovna svrha konzumiranja Nera sirupa je detoksikacija organizma, a ne mrsavljenje, koje nastaje kao posledica(logicno
)...bilo kako bilo, ja sam se raspitala,cula ono sto me interesuje,u medjuvremenu sam nasla svoj nacin da svoju kilazu skoro dovedem u red,bez Nere niti bilo kakvih preparata,mada ni ne brojim kalorije,jednostavno -umereno- i to je to kod mene....a naravno da su misljenja razlicita...hvala u svakom slucaju na misljenju koje sam dobila, mada sam vec na Neru odavno zaboravila |
||
Posted on: 25.03.2007 15:13
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #15 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Veliki pozdrav svima : )
Morala sam da se ukljucim u ovu diskusiju jer sam sad na Neera dijeti i zelela sam da podelim svoje utiske... Danas mi je vec kraj drugog dana i moram da kazem da se utisci viseee nego pozitivni...Necu da prenosim svoju euforiju,jer ipak ,tek zavrsavam 2 dan i da ne ureknem Elem,napravicu mali uvod iz razloga da me neko ne razume pogresno,zaista nemam nikakav interes da propagiram ovaj program. Po prirodi sam skeptik a pogotovu je ta crta izrazena kada su u pitanju ovakvi expresni programi;po struci sam dipl.ing. i po meni je sve u zivotu matematika a ova matematika 10 dana~5,6 ili vise kg manje mi je bila smesna.I jos ako stalno citate clanke o uspesnosti ovog programa...javi vam se zelja da to empirijski proverite...sto sam ja i uradila... Ljudi,zaista,zaista,svima preporucujem da probate!Ne mozete da izgubite nista sem kilograma i uzasnog otpada iz sopstvenog organizma.Posle 2 dana ja vec imam 2 kg manje!!!I uopste nisam gladna!Pijem 5-6 napitaka dnevno,Becunis (ciji je osnovni sastojak sena) uvece i slanu vodu ujutru (koja je malo fujjjj ali zaista ispere celokupni probavni trakt)... Jezik je od danas poceo da mi beli,koza se polako cisti,osecam se zaista fantasticno i nije mi problem da obavljam svakodnevne aktivnosti. Jedina misterija je sto STVARNO ne osecam glad.Pre par godina bila sam kod dr Rade i pila sam sokove i cajeve ali sam STALNO bila gladna!Poenta Neera programa je u tome da vam taj sirup sadrzi sve potrebne sastojke da bi se zadovoljila vasa fizioloska potreba za jelom.Zbog visokog sadrzaja mikroelementa nemate osecaj gladi iako u organizam unosite samo tecnost. Jedini problem nastaje kada ujutru popijete slanu vodu i kroz pola sata organizam krene da vam se cisti Tada ste zaista u situaciji da ste po sat vremena u toaletu.S obzirom da radim od 9 moje resenje je sledece : uvece prokuvam slanu vodu i navijem sat za 6h kada je i popijem.Vratim se da spavam i onda me tacno oko 7 probudi potreba da idem u toalet.Od 7 do najkasnije 8 se "ispraznim" i polako se spremam za posao Tako da sam izbegla neprijatnu situaciju na radnom mestu ... Nadam se da vas nisam udavila ali ako ce nekome znaciti moj komentar meni ce biti drago Javljam se sa daljim iskustvima. Inace,sinoc sam bila na zurci sa fenomalnim grickalicama,danas na rodjendanu i uopste nisam bila u iskusenju da prekrsim . |
||
Posted on: 13.05.2007 15:33
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #16 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Exblondi, ne sumnjam ni malo u zdravstvenu vrednost sirupa, vrlo rado bih ga isama probala, ali, nesto mi nije jasno: ako pijes samo taj sirup, zbog cega je potrebno da pijes i Bekunis caj (senu)? Kada god popijes senu - reziltat je stolica; sa slanom vodim ili ne. Ajde, ako ti nije tesko, opisi nam postupak upotrebe, zbilja me zanima, hvala! : 64:
|
||
Posted on: 22.05.2007 05:10
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #17 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Potpisujem Ervina u potpunosti.
Općenito smatram da gladovanje može biti odlična terapija za mnoge probleme (npr. rak), a u kraćim varijantama super je za čišćenje. Međutim - ako mislite da se na taj način gubi mast i postiže savršen izgled onda vam nemam što reći Od svih dijeta za mršavljenje ova je uvjerljivo najgluplja. |
||
Posted on: 24.05.2007 05:55
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #18 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Pozdrav svima,
samo da podelim svoje iskustvo. Pijateljica i ja smo pre 2 meseca drzale neera dijetu i obe smo izdrzale 10 dana. Bilo je tesko, ali smo uspele i rezultata je bio odlican: ona je izgubila 10kg, ja 7kg. Ali... za 10-15 dana posle dijete, obe smo vratile oko 3-5kg, a u roku od mesec dana-sve izgublejen kilograme. A nismo preterivale u hrani! Narocito prve dve nedelje-jele smo kao pticice! Mislim da je neera jedna od najgorih tzv. jo-jo dijeta. Za detoksikaciju organizma je mozda dobra, ali ne 10 dana, jer se stvarno gubi misicna masa. Mozda je dobro drzati je 3-5 dana. Zakljucak- ne isplati se mucenje jer se sve vraca u rekordnom roku! |
||
Posted on: 30.01.2008 03:54
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #19 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
I ja sam pokusala sa neerom.... Nisam uspela,a bas sam imala volju i zelju
Treci dan mi je toliko bilo lose da sam pala u nesvest,pa sam morala da odustanem....Sacekala sam malo i ponovo kupila sirup u nadi da cu uspeti i opet se isto desilo isto treceg dana,tako da sam shvatila da ovo definitivno nije za mene.... A za neeru sam saznala od sestre koja je uspela da skine 10kg za 10 dana,prepolovila se i bas je lepo izgledala.... Da li je povratila kile ne znam,jer je nisam dugo videla.... Pa,ko je spreman na izgladnjivanje 10 dana nek izvoli,al ovde niko nista ne garantuje.... |
||
|
Posted on: 14.03.2008 06:40
|
|||
|
Re: NERA dijeta | #20 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Vidim da su mnogi primenili Nera dijetu, eto i ja sam odlucila da pokusam.
Danas mi je prvi dan, i za sad je ok, nisam gladna. Jedino ne znam da li mi neko moze odgovoriti na sledece: nisam popila slanu vodu jutros, taj deo nisam znala da se mora piti, pa sad ne znam da li bi to moglo imati negativan uticaj na dijetu, na primer da se ne skine onoliko kila koliko bih mogla skinuti da sam tu vodu jutros popila? Veceras cu napraviti caj od sene i sutra ujutru naravno popiti vodu slanu, ali eto jutros nisam to uradila, a citam da treba striktno postovati pravila da bi bili pozitivni rezultati. Hvala unapred Pozdrav |
||
Posted on: 10.04.2008 03:27
|
|||
Top Previous Topic Next Topic
|
|

Topic options
Print Topic
Razgranat
Najnoviji prvi
begira

i da, da li mislis da bih mogla,t.j. da li bi imala snage da treniram(aerobik,trcanje....sta god) posto sam ja bez neke aktivnosti,blago neuroticna 

)...bilo kako bilo, ja sam se raspitala,cula ono sto me interesuje,u medjuvremenu sam nasla svoj nacin da svoju kilazu skoro dovedem u red,bez Nere niti bilo kakvih preparata,mada ni ne brojim kalorije,jednostavno -umereno- i to je to kod mene....