Registrujte nalog na Kalorije.Net!    Prijava

Glavni meni
Novi članovi
Danilo 17.05.2013
Sharmantna 10.05.2013
FatmirK 10.05.2013
shaban007 02.05.2013
Irena995 29.04.2013
jovana44 28.04.2013
banjogm 23.04.2013
saskap 16.04.2013
deva 15.04.2013
IVAN983 15.04.2013

Kalorije.Net Forum Index
   Zdravi recepti
  Aparat za sladoled

Browsing this Thread:   1 Anonymous Users

Bottom   Previous Topic   Next Topic
12>
Poster Thread
  •  Zoka5
      Zoka5
Aparat za sladoled
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Mozda ovo nije pravo mesto za ovu temu, obzirom da smo svi leceni zderoholicari ali moram da pitam. :)
Imam dliemu oko kupovine, pa bi mi koristila vasa pomoc. Suzila sam izbor na ovaj model http://www.tehnomanija.rs/katalog/ariete-aparat-za-sladoled-mod-645.html pa bi me interesovala vasa iskustva ukoliko poseduje doticnu spravu, da li ste zadovoljni, sta vam smeta...
Ono sto ja zelim je da pravim lep low cal kremasti frozen yogurt bez ledenih kristalica ili lep proteinski sladoled umesto proteinskog sejka posle treninga a da kristalizaciju ne moram da izbegavam koriscenjem masnih mlecnih proizvida ili velikom kolicinom secera.
Ide leto, treba se pripremiti na vreme.
Unapred hvala
Posted on: 30.03.2011 03:33
Create PDF from Post Print
  •  FitnessS
      FitnessS
Re: Aparat za sladoled
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Ja umutim rukom proteinski sladoled, ne ispadne lose, ali treba malo vremena da se navikne ko bas nije navikao :). Ali ako kupis obavezno nam prenesi iskustva!
Posted on: 30.03.2011 05:30
  •  Ciciban
      Ciciban
Ne previše stidljiv/a za razgovor
From
Group:
Registered Users
Carice!
Zelim da znam pod hitno sta je taj proteinski sladoled i gde si naucila tu rec! :)
A ovog miki mausa sam srela jednom i htela sam da ga kupim jer je sladak ali ona nisam znala sta cu sa njim da radim.....
Posted on: 30.03.2011 05:45
Webmaster
From
Group:
Webmasters
Registered Users
Zoka je uvek puna novih ideja

Al zipa ovo:

"Funkcija: on/off"

hahahahahha.... dobri su.. funkcija koju vredi navesti u specifikaciji je uključivanje i isključivanje
Posted on: 30.03.2011 23:25
  •  Ciciban
      Ciciban
From
Group:
Registered Users
Citat:

McČvarak wrote:
Zoka je uvek puna novih ideja

Al zipa ovo:

"Funkcija: on/off"

hahahahahha.... dobri su.. funkcija koju vredi navesti u specifikaciji je uključivanje i isključivanje

snimila sam i ja tooo i smejala seee, sprzila sam bar 2,3 kalorije pa mi je neobicno simpaticno kako je to jos neko oglasio xixiixixixixi

zoko! zelim odgovor na zadato pitanje!
Posted on: 31.03.2011 04:12
  •  Zoka5
      Zoka5
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Ja sam se do sada dovijala na razlicite nacine. Koristila sam princip kesa sa zipom .Uzmes dve kese sa zipom (jednu manju i jednu vecu) , vecu napunis kockicama leda koje pomesas sa krupnom morskom solju a u manju stavis smesu za sladoled. Sve lepo zatvoris , manju kesu zagnjuris izmedju leda u vecoj i muckas 10- 15 min.
Nedostaci ovog nacina su:
1)potrebna je veca kolicina leda
2)moras da to vrtis po rukama ( a meni ruke posle teretane ne rade)
3)i s vremena na vreme se desi da mi se sve isproliva i da imam slani sladoled
Onda sam pocela da zamrzavam samo mleko u zip kesici , da ga posle izblendujem i da pomesam sa razmucenim proteinskim sejkom u malo vode. Nedostatak i ovof nacina je upotreba ruku. Znate li vi koliko treba pritiskati onaj nesretni stapni blender dok ne usitni zamrznuto mleko u kremastu masu? I opet povremeno dodje do nesrece pa se mleko razlije po zamrzivacu i bude veca dara nego mera.
Javim, Fitnes ,obavezno javim. Odlucila sam da strateski ulozim u sebe i da novac od besplatnih akcija pretvorim u Miki Mausa.
E Cicko, Cicko , mogla si da pazaris Mikija i da ga doneses kod mene da zivi. Elem , mene je uvek fascinirao ovaj Miki http://www.tehnomanija.rs/katalog/ariete-cokoladna-fontana-2960.html ali me je strah od strujnog udara sprecavao da ga kupim. Vec se vidim kako lezim na patosu sa zalepljenim jezikom za njega i pusim se.
Kako bre gde sam naucila? Pa u pacecoj skoli za male bildere

Proteinski sladoeld je zamrznuti proteinski sejk. E sad posto ja uvek koristim neki od vanile moguce ga je obogatit sa malo jagodica ili expresso kafe ili cocoa. Ali cistog cocoa.
Ahahaha Gazdo, opisi na tehnomaniji su dosta cesto urnebesni.
Posted on: 31.03.2011 04:51
  •  Ciciban
      Ciciban
From
Group:
Registered Users
Pod krivicnom i materijalnom odgovornoscu tvrdim da je ova naprava iz pakla izasla
http://www.tehnomanija.rs/katalog/ariete-cokoladna-fontana-2960.html

(u slucaju da je kupis useljavam se kod tebe i zauvek zaboraljamo na ovaj forum!! )

A gde se kupuje taj proetinski sejk? jesu to one medvedje kantice sto svi grebu u teretani sa smesno malim kasikama?? Jel to zdravo? Koliko to kosta?
(znam da postoji google ali ja volim da mi ti kazes)
Posted on: 01.04.2011 02:54
  •  Zoka5
      Zoka5
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Citat:

Ciciban wrote:

u slucaju da je kupis useljavam se kod tebe i zauvek zaboraljamo na ovaj forum!!

A sta mislis da dokupimo i waflle maker i spravu sa secernu vunicu i zabarakadiramo vrata?
Citat:

Ciciban wrote:
A gde se kupuje taj proetinski sejk?

U radnjama za bildere :) a moze i online
http://www.pansport.rs/
http://www.lama.rs
http://www.xsport.rs/

Citat:

Ciciban wrote:
jesu to one medvedje kantice sto svi grebu u teretani sa smesno malim kasikama??

Ne znam, sta pise na kanticama? Ako pise nutela ,bezi glavom bez obzira.

Citat:

Ciciban wrote:
Jel to zdravo?

Za sada niko od nas ne svetli u mraku . Meni postanu ukusni jedino kad sam bas umorna.

Citat:

Ciciban wrote:
Koliko to kosta?

Ja trenutno pijem Dymatize Nutrition Elite Whey Pro ukus vanila. 900 gr 2800 din
Posted on: 01.04.2011 05:01
  •  Ciciban
      Ciciban
From
Group:
Registered Users
@A sta mislis da dokupimo i waflle maker i spravu sa secernu vunicu i zabarakadiramo vrata?
-------
Omg omg! wafl, secerna vunica.....upravo sam se ugojila 3oo grama od pomisli! LOL

trebace nam ona hlebo pakac, modla sa mafine i puno plazma keksa.
Cula sam da kad porucis kombi nutele dobijes jedan od 700g gratis :D :D

A najboli mi je moj dragisa kad je otvorio moj ormaric sa zdravom hranom, zrnevljem i tako svasta nesto , sve uredno slozeno u staklene teglice i kaze: -Gospode boze! Odakle ti samo ovoliko tegli od Nutele, ko li je to pojeo??
pitam se pitam ko li je
To je prirodna zrtva, da bi kinoa, proso, bademi itd dobili prostor za zivot neophodno je kupiti teglicu nutele i isprazniti je(a greh je da se baci)...jer se nijedne druge teglice ne slazu tako lepo i pregledno u ormaric

Idem sad hitno da popijem 2 velike case vode!
Posted on: 01.04.2011 05:43
  •  Zoka5
      Zoka5
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Imamo modle, pekac moze, ali sta cemo sa plazmom? Ja je nesto ne volim. Da, da , postoji nesto sto i ja ne volim!
Zaboravih da napomenem vaznu stvar u vezi nutele. Nutela obavezno mora da bude ona svercovana iz Madjarske. Ova sto se prodaje kod nas meni nema ni miris ni ukus.
Da, ja tegle od nutele koristim za uzgoj alfaalfa klica. Lepo mogu da izbusim onaj mekani poklopac.
Posted on: 01.04.2011 13:04
Webmaster
From
Group:
Webmasters
Registered Users
Citat:
Zoka5 wrote:
Ja trenutno pijem Dymatize Nutrition Elite Whey Pro ukus vanila. 900 gr 2800 din

Elite Whey Cafe Mocha je konza !
Posted on: 01.04.2011 14:23
  •  Zoka5
      Zoka5
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Pijes a ne prijavljujes? ccccc
bolji od vanile puno?
Posted on: 01.04.2011 14:39
Webmaster
From
Group:
Webmasters
Registered Users
Ne prijavljujem??? Hello?

Pa pijem ga od onog dana kad si ga preporučila kao dobar

Ne volim vanilu inače, tako da nisam ni probao
Posted on: 02.04.2011 08:50
  •  Zoka5
      Zoka5
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Citat:

McČvarak wrote:
Ne volim vanilu inače, tako da nisam ni probao

JA sam bila ubedjena da oboje pijemo vanilu. Sejk sa ukusom cafe moca nisam nikada probala.
Posted on: 04.04.2011 04:35
  •  Samrvi
      Samrvi
Redovni posetilac
From
Group:
Registered Users

E dobro da me je od svih onih naslovao namamio ovaj, te se ismejah

E ja kupujem nutelu samo u onom malom pakovanju, pa mi ostanu case. Ne da su prakticne.....

Tototalno nema veze sa temom, ali ima sa nutelom. Moj tata je jednom ulovio sestru kako tamani nutelu, naravno direkt u organizma kasicicom, i pita je: Sta je to nutela? Stalno vidjam po palacinkarnicama, nutela nutela... A sestra ce njemu, tata sta ti radis po palacinkarnicama? sala mala A sestra ce njemu: Pa sa cim ti pobogu jedes te palacinke> Kada se ispostavi da je on onaj covek zbog koga po tim palacinkarnicama drze i teglu dzema. Old school. No, ne htedoh to reci. Vec, proba on malo nutele, i mrtav ozbiljan: Au, pa ovo je dobro, ovo leci!

Tako da znate to je lekovito sredstvo i nije ni cudo da stoji sa svim travuljkama po spajzovima.

Eto, ne znam zasto sam sve ovo napisala, ali ja se kidam kada se setim tog kultnog komentara.

1. NEUOBROCENOST
2. Nedostatak kalorijski snaznog i kvalitetnog CENTRALNOG obroka
Posted on: 08.04.2011 20:59
  •  Zoka5
      Zoka5
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Eh, ta lekovita nutela
Samo da dodam jos ovo i prekidam o nuteli. Nutela koja se prodaje po nasim radnjama nema veze po ukusu sa nutelom koja se prodaje recimo u Madjarskoj.
Nego da se vratim na temu aparata za sladoled. Od pre par dana imam play and freeze ice cream ball. Zasto sam se odlucila za nju? Pravi malu kolicinu sladoleda ( oko 500 ml) sto je lecenom zderoholicaru jako bitno a i morate potrositi neku kaloriju dok ga napravite.
Verovatno se pitate kako izgleda. To je lopta sa jednim aluminiskim cilindrom u koji se sipa smesa za sladoled dok se ostatak lopte ispuni kockicama leda i doda se 2, 3 kasike krupne morske soli. Sve lepo zatvorite i loptu kotrljate ili muckate. Nakon nekih 5 min ovorite , promesate sladoled smesu , opet zatvorite i nastavite da kotrljate. Posle nekih 15 min max 20 ,dobijete ukusnu ,kremastu poslasticu bez onih groznih kristalica leda. Po mom pulsmetru , ovakva priprema trosi oko 60 kkcal .
Za vise informacija pogledajte ovaj video http://www.youtube.com/watch?v=nRrVIc6HPBM&feature=related
Inace ovaj video je osvojio moje simpatije kada sam videla da cika koristi moj omiljeni dzem.
Do sada sam isprobala recept za sladoled koji je dosao uz loptu.( 250 ml mleka i 250 ml pavlake i 50 gr secera ( ja sam stavila fruktozu) Bilo je premasno, bar meni, toliko da se bacilo. Onda sam pravila frozen yogurt ( 500 ml gusceg jogurta i 2 kasike meda) i bilo je super ukusno. Kugla toga preko cinijice svezih jagoda , mNJac. Zao mi je sto nisam slikala, ali tek kad sam videla dno cinijice, setila sam se da sam mogla da dokumetujem.
Planiram da ovih dana probam sorbet od pomorandze i nane. Javim utiske, a potrudicu se da bude i slika.
Pozdrav
Posted on: 23.04.2011 08:17
  •  kokolo
      kokolo
Ne može odoleti a da ne svrati ovde
From
Group:
Registered Users
A kako se nabavlja play and freeze ice cream ball?
Preko net-a ili ima i ovde negde da se kupi?
Pozz

Posted on: 28.04.2011 06:42
  •  Zoka5
      Zoka5
Skoro i da ne ide kući
From Beograd
Group:
Registered Users
Moja loptica nije narucena preko neta . Dosla iz Holandije a kupljena je u nekom njihovom megamarketu. Pravu cenu ne znam, dobijena je na poklon. Kod nas je nisam vidjala.
Kada sam razmisljala da je porucim preko neta pronalazila sam je na amazonu za 25 do 30 dolara ( ovu manju koja pravi pola litre sladoleda) . Nalazila sam cak i prodavce koji su voljni da salju u Srbiju i troskovi slanja su bili oko 12 dolara. Ono sto me je mucilo je posle nasa carina na vrednost robe + transportne troskove i PDV.
Kada se to uzme u obzir, mnogo je lakse i jeftinje otici i kupiti Miki Mausa.
Ariete Miki Maus u odnosu na Clartronic aparat za sladoled i Girmi 15 ima snagu od 35 w. Ova druga dva modela su slabija imaju snagu mislim oko 10 ili 20w pa me je brinulo da li ce moci dobro mesati zaladjenu masu , da ne bih dobila cvrst sladoled zalepljen za zidove posude i lopaticu za mesanje koja se zaglavila u toj santi leda. Takodje me je brinulo da li ce posuda koja se kod ovih aparata predhodno zamrzava izdrzati da bude dovoljno hladna dok umuti sladoled. Kod lopte je jednostavno. Ako ti se istopio led u toku mesanja, prospes vodu i napunis novim ledom.
Na nasem trzistu moguce je pronaci jos aparat za sladoled marke Severin, ali on je skuplji od Ariete. Ja licno ne volim Severin odkad mi je tek kupljenja njihova grejalica ispala iz ruku i plasticna oplata se polomila kao da je od stakla. A nije uopste bila jeftina!
P.S
Ako posle ovoga, odlucis da kupis pravi aparat za sladoled sa ugradjenim hladjenjem tipa Gaggia (http://www.kupindo.com/kupovina/Za-tvoj-dom/Alat-i-Elektronika/Kucna-elektronika/Aparat-za-pravljenje-sladoleda-gaggia-gelatiera/9204579) ne garantujem da necu pokusati da se uselim kod tebe .
Posted on: 29.04.2011 01:31
Webmaster
From
Group:
Webmasters
Registered Users
Bre, ove Zoke da nema, trebalo bi je izmisliti ;)

Zokopedia :)
Posted on: 29.04.2011 10:21
  •  kokolo
      kokolo
Ne može odoleti a da ne svrati ovde
From
Group:
Registered Users
Za Cvarka i Zoku :
Pomagajte!!!
Hocu da kupim proteine ali sam u zescoj nedoumici koje. Naime ja sam videla vase preporuke i na sajtu pansporta nasla i od tada sam u rebusu koje da kupim . Naime ima ih raznih pa je moje konkretno pitanje sta vi koristite - da li su to oni ISO 100 ili nesto drugo.
Ja nikako ne mogu da se odlucim...
Unapred hvala.
pozz

Posted on: 20.06.2011 03:02
 Top   Previous Topic   Next Topic
12>

Prijava
Korisničko ime:

Lozinka:

Izgubili lozinku?

Registrujte se sada!
Pretraga sajta

PRETRAGA SAJTA:

Text Links
Ko je trenutno aktivan?
24 korisnika je aktivno (19 korisnika pregleda sajt Forum)

Članovi: 0
Gosti: 24

više...

Design by 7dana.com