Kalorije.Net Forum Index Dnevnik članova foruma Laganim koracima do boljeg života
|
Browsing this Thread:
1 Anonymous Users
Bottom Previous Topic Next Topic |
|
| |
|
|---|
| Poster | Thread |
|---|
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #2 |
|
|---|---|---|---|
|
Redovni posetilac
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
dobrodosla! u drustvu je uvek lakse ;)
|
||
Posted on: 24.02.2013 15:07
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #3 |
|
|---|---|---|---|
|
Ne previše stidljiv/a za razgovor
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Dobro doslaa! Hajde srecno i da istrajes. Vidim da smo isto godiste, pa ajmo zajedno da se resimo tih kilica ! :))
P.s ja bih ti preporucila da ubacis rezim ishrane kao sto je : ujutru jedem u.h i proteine a uvece samo proteine . Razlog: Ujutru sve sto pojedess to potrosis dnevnim aktivnostima, a svi dobro znamo da se ugljeni hidrati lepe zaa nas ii goje nas, sto znaci da se veoma sporo razradjuju u organizmu, isto take znamo da se proteini vrlo lakse razgradjuju i hrane misice. A misici su nam potrebni da bi izgubili salo(masti) a nee da gubimo misice i mislimo da smo smrsali, a ustvari salo je jos uvek tu. Znacii fokusiraj se da ti dorucak bude obilan(hranljivim vrednostima) , uzina neko voce, rucak povrce sa belim mesom, ribom.. ii mozes uvece da uzmes neki nemasni sir , npr ELLA 0%mm.. ili da uzmes da gricnes malo badema 50g ili parce belog mesa sto ti je ostalo od rucka , mozes jedno jaje celo i jedno belance.. imas masu hrane koja je bogata proteinima - potrazi na netu ii uzivajjj! Sve najboljeeeeeeee :))))) |
||
Posted on: 25.02.2013 00:48
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #4 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
I ja da ti pozelim uspesno skidanje kilica!!
Moracu da probam ove aplikacije, barem ovu prvu za pocetak. Pratimo se |
||
Posted on: 25.02.2013 01:45
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #5 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Pozdrav i hvala svima na dobrodošlici !
Hata, ja sam tako nešto i mislila.S tim što ne bih svaki dan baš meso kao proteine za ručak već jaja , pasulj, sočivo, soju i sl. A za večeru mi najviše prija neko povrće i sir ili evenutalno ako je nešto slično bilo zar ručak pa šta je ostalo od ručka.Moram povrće puno da jedem pošto ga inače jako retko jedem (mrzi me da ga spremam),a super je za osobe kao što sam ja da popune ,,prazninu'' u želucu. Neka logika za ovakvu vrstu dijeta kaže - ili će da jedeš kalorične stvari u manjim porcijama ili niskokalorične u velikim.Više mi odgovara ova druga varijanta (zato ne jedem hleb i slatko). Naravno,znam sebe u jednom trenutku će mi trebati pauza pa sam mislila da za svakih izgubljenih 4kg nagradim sebe nekom tzv. zabranjenom hranom ili da tog dana jedem šta god poželim u okviru TDEE-a.No o tom potom. 2.dan Doručak: 1 kašičica meda 35cal 2 banane 200cal Ovsena kaša iz kesice 200cal Užina: malo pakovanje Good diet kikiriki 240cal Užina:2 jabuke 120cal (kasno sam stigla kući i trebalo mi je vremena da spremim ručak ) Ručak – čorba od sočiva: 100g sočiva 350cal Šargarepa+crveni luk+kašičica ulja 105 Začini (biber,peršun) Kocka supe 20cal Večera: Salata (zelena salata+paradajz+origano+sirće + 1 sk maslinovog ulja) 235cal 60g sira 200cal TOTAL:1705cal FA: 10 km šetnje – 500cal ![]() |
||
Posted on: 25.02.2013 12:21
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #6 |
|
|---|---|---|---|
|
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Ma super tiiii idee, samo napred.. ;) Nisam ni rekla da moras meso , vec bilo kakav izvor proteina :D Eh da iii ubaci makar 2l vode na dan :) Pratim te...
|
||
Posted on: 25.02.2013 13:59
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #7 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Uf,voda...To mi malo teže ide.Čajevi još i nekako ali čista voda...Jednostavno nemam naviku.Pokušaću da ne zaboravim da kupujem stalno one flašice Rose i da se nateram da pijem.
Dan br.3 Doručak: kašičica meda 35cal kaša (mix 50 g pahuljica kuvanih u malo vode + 250ml mleka) 320cal 2 banane 170cal Užina: pečeni kikiriki (40g) 240cal Užina:2 jabuke 120cal Ručak: pileće belo meso(170g) prženo na malo ulja 270cal kuvano povrće sa maslinovim uljem (tikvice+šargarepa) 200cal Večera : kiseli kupus+aleva papirke+maslinovo ulje 200cal Bombone Orbit Drops 60cal Ukupno 1615cal FA: šetnja 400cal ![]() |
||
Posted on: 26.02.2013 12:55
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #8 |
|
|---|---|---|---|
|
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Znas kakoo.. Ja sam isto bila taj tip, jednostavno mi se nije trazila voda, ali sam sebi ubacila u glavu da to mora i da je to bolje za mene.. Sammim tim sto cistis organizam od svega i svacega , razmisljaj kako ce to da ti ocisti i ono sto si pojela , brze ce izaci iz tvog organizma :D Haha tako je razmisljam :P I onda uzmem 2 flase Rose i stavim negde da mi budu stalno na oku ii kad god je vidim popijem po nekoliko gutljaja vode :)
P.s super ti ide, samo napredddd! Pratim te... :* |
||
Posted on: 27.02.2013 02:33
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #9 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
4.dan Doručak: 1 kašičica meda 35cal proso - kuvano (100g) 350cal BioBalans jogurt 135cal Užina: 2 banane 200cal Ručak: 100g pečene soje 350cal Užina: 2 kruške 60cal Večera: sir (60g) 200cal kuvano povrće (tikvice,brokoli,krompir)+ 1 sk maslinovog ulja 335cal Ukupno:1665cal FA:šetnja - 300cal |
||
Posted on: 27.02.2013 18:35
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #10 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
5.dan - mnogo se preteralo sa voćem ,nemam vremena sve sad ispišem ali bilo je negde oko 1800cal.Od FA prijavljujem šetnju (oko 8 km) i to je 400cal.
![]() |
||
Posted on: 28.02.2013 20:56
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #11 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
6.dan
Doručak: 1 kašičica meda 35cal palenta sa jogurtom (50g sirove + BioBalans 250ml) 285cal 2 supene kašike lanenog semena 70cal Užina:2 banane 200cal Užina:jabuka 80cal Ručak: 200g piletine+1 kk ulja 275cal kuvano povrće (120g krompira+50g šargarepe+50g brokolija) + 1 kk m.ulja 190cal Užina:jabuka 80cal Večera: 100g mladog sira 200cal salata (zelena salata+ 2 paradajza + 5 maslina+ 2 kk m.ulja+origano) 260cal Ukupno 1675cal FA šetnja 200cal ![]() |
||
Posted on: 01.03.2013 16:52
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #12 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
7.dan
2000cal i 500cal izgubljeno šetnjom Ljuta sam na sebe.Preterala sam sa voćem bez razloga. Nisam danas otišla u čitaonicu da učim ,a svaki vikend koji podrazumeva spremanje kolokvijuma je za mene potencijalno dan prežderavanja. Emocije,emocije.. Ali nastavljam dalje.Sutra se merim ![]() |
||
Posted on: 02.03.2013 10:40
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #13 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Ajde pisi te vocne dane gde naguras 1800 i 2000 kcal, bas me zanimaju...mene smara na UN dijeti da brojim kalorije, a nekako mi se odokativno vocni uvek cini tanak i pored kostunjavog sto ubacim.
I ja sam u istoj situaciji, ucim po ceo dan, sad imam ispitni rok pa je bas veselo...ali izdrzacemo mi to ![]() Jesi li se izmerila, sta kaze drugarica vaga? ![]() |
||
Posted on: 03.03.2013 09:29
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #14 |
|
|---|---|---|---|
|
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Cekamo sta ce da kazee vagiiica :D
Pratim te.. |
||
Posted on: 03.03.2013 12:36
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #15 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Izbegavam net pošto je sjajna distrakcija u toku učenja -.- Ali držim se plana!
Merila sam se u ponedeljak i vagica je pokazala -2kg!!! Sandrita , meni je poprilično visok BMR (oko 1700) i lako dođem do dodatnih 300cal preko voća - naročito uz pomoć banana. Ujutru bude ,,joj,majko,što mi je to trebalo'' ali banane obožavam. Svo drugo voće mi daje osećaj kao da sam popila času vode tj. ne najede me.Inače,planiram da uplatim more za avgust preko nekog sindikata pošto je jeftinije pa mi je to dodatna motivacija tj. slika mene sadašanje u kupaćem me tera da izađem napolje u šetnju i da brojim izgubljene kalorije preko sports tracker-a koliko god me u tom trenutku mrzelo da to uradim ! ![]() |
||
Posted on: 05.03.2013 09:12
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #16 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Dobro je sto se zbog ucenja ne javljas, vec sam pomislila da mozda ne brljas
i bolje je da ides u setnju umesto da sedis za kompom, em imas FA em odmoris mozak, jos ovo sunce pa milina prava.Cestitke za minus, draga, samo nastavi :* |
||
Posted on: 05.03.2013 14:07
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #17 |
|
|---|---|---|---|
|
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Dobra idejaa , hodaj - kreci se, a i mogu ti reci da imas i dobru motivaciju, tako da samo napred!!
Cestitke na izgubljenim kilama ,ali nemoj da se opustiss ! :D:D IDDEMO DALJE !! ![]() |
||
Posted on: 05.03.2013 14:56
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #18 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Blam me je da se javljam ovde
Izneverila sam sebe,opet. Strašno se loše osećam već skoro nedelju dana,a razlog je jedan kreten. Predosećala sam ćemo raskinuti ali sam na neki način ubeđivala sebe da umišljam. Jbga, mislila sam da će se vremenom promeniti ali ništa od toga.Trebalo je tu vezu prekinuti još odavno,ali ipak boli. Prethodnih dana mi nije bilo ni do čega , samo sam se tešila hranom ,kao i uvek.I danas razmišljam šta ja to radim sa sobom,zašto se uništavam... Nije vredan toga.Od sutra sam ponovo sa vama. ![]() |
||
Posted on: 12.03.2013 08:24
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #19 |
|
|---|---|---|---|
|
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Naravno da nije vredan ! Bolje se sto pre saberi i kreni ponovo u akciju, da li si se merila? Bitno je da ne dobijes kg a ako stojis u mestu to je super.. Ajde ajde guraj , pratim te! Kiss :*
|
||
Posted on: 12.03.2013 08:30
|
|||
|
Re: Laganim koracima do boljeg života | #20 |
|
|---|---|---|---|
|
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Tasha, samo da ti mahnem... Vidim i ti si se skoro priključila ovde. Nadam se da cemo biti podrska jedna drugoj i istrajne u ovoj borbi. Samo ne odustaj, i kad padnes-glavu gore, ako je izgubljena jedna bitka-nije ceo rat
![]() |
||
Posted on: 13.03.2013 06:01
|
|||
Top Previous Topic Next Topic
|
|

Topic options
Print Topic
Razgranat
Najnoviji prvi
TashaA

Muku sa kilogramima mučim čini mi se od kad sam bila beba
Nije mi smetalo do puberteta i srednje škole,od kad sam stalno bila na nekim dijetama.Neke su bile uspešne,ali nažalost sa dolaskom na faks veći deo izgubljenih kg sam efikasno tapacirala na dupetu,nogama itd. 

Ljuta sam na sebe.Preterala sam sa voćem bez razloga. Nisam danas otišla u čitaonicu da učim ,a svaki vikend koji podrazumeva spremanje kolokvijuma je za mene potencijalno dan prežderavanja. Emocije,emocije..
Svo drugo voće mi daje osećaj kao da sam popila času vode tj. ne najede me.
i bolje je da ides u setnju umesto da sedis za kompom, em imas FA em odmoris mozak, jos ovo sunce pa milina prava.