Kalorije.Net Forum Index Fizička aktivnost Koliko dana u sedmici trcati??
|
Browsing this Thread:
1 Anonymous Users
Bottom Previous Topic Next Topic |
| |
|
|---|
| Poster | Thread |
|---|
|
Re: Koliko dana u sedmici trcati?? | #2 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From .-.-.-.-.
Group:
Registered Users ![]() |
ja mislim da je dovoljno svaki drugi dan trcati :) jer trcanjem ubrzavas metabolizam i to traje 24h...
|
||
Posted on: 08.03.2007 11:17
|
|||
|
Re: Koliko dana u sedmici trcati?? | #3 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From uvek sa vama
Group:
Registered Users ![]() |
Slušaj ti svoje telo, organizam. Ako njemu ovaj tempo odgovara ti slobodno trči. Važno je da lagano povećavaš daljinu i brzinu. Da polako prilagođavaš telo većem naporu. U slučaju da osetiš nesvesticu, glavobolju, mučninu, jako lupanje srca prekini trčanje za taj dan, pa opet kreni lagano.
Znači nije važno koliko često trčiš mada je min. 3 puta nedeljno da bi to imalo efekta već dok trčiš kako i koliko. Ako ti ovako kako ti radiš odgovara samo nastavi i nedaj se. Jeste ubrzava metabolizam ali ima izvanredan kardio efekat |
||
Posted on: 09.03.2007 02:51
|
|||
|
Re: Koliko dana u sedmici trcati?? | #4 |
|
|---|---|---|---|
|
Skoro i da ne ide kući
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Cijele knjige su napisane o tome kada i koliko trenirati.
Nekad uzmem neki stručni časopis pa malo listam i proučavam... Svašta tamo piše, nešto znam i iz iskustva pa hajdmo... Kao prvo Ellin savjet je broj 1 - slušaj tijelo. Naravno to ne znači da trčkaraš lagano jednom tjedno jer time nećeš izgubiti masti (poboljšat ćeš zdravlje, to svakako, ali masti neće otići). Ali ne moraš se ni forsirati. 3-5 puta tjedno je sasvim dovoljno. Ja se uskoro spremam početi s trčanjem 3-4 puta tjedno i planiram pola od toga (2 dana) trčati laganije po 45 min, a pola intervalno 20 min (dakle naizmjence bolni šprintovi i lagano trčkaranje). Pa ćemo vidjeti kako će biti. Nadam se da mi neće stradati koljena ![]() Navodno takvo trčanje ima dobrih efekata na metabolizam i formu općenito. |
||
Posted on: 10.03.2007 11:39
|
|||
|
Re: Koliko dana u sedmici trcati?? | #5 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From Prijedor-Sanski Most-Mostar-Sarajevo
Group:
Registered Users ![]() |
Hvala.... je da sam malo kasno odgovorio ali sta ces...
Ma ovo ljeto sam trcao ko nikada u zivotu ... bas sam puno trcao i to poceo sam u aprilu i do kraja jula sam stekao normalnu figuru...ali sam onda otisao na more i opustio se i poceo jesi i vratio sam se staroj figuri tj 115 KG na 1.90m tako da sad cekam da prodje zima pa da ponovo pocnem. |
||
Posted on: 25.11.2007 16:21
|
|||
|
Re: Koliko dana u sedmici trcati?? | #6 |
|
|---|---|---|---|
|
Slučajni prolaznik
![]()
From
Group:
Registered Users ![]() |
Kad smo vec kod trcanja,pitanje nije bas vezano toliko za temu...Al da ne otvaram sad novu.Mene interesuju neki normativi,koliko bi recimo trebala trcati na 1000m, na 2000m,na 3000m znaci koje bi bilo neko normalno vreme da istrcim na tim distancama,u obzir se moze uzeti da imam 16 god, visina 167cm, tezina 63kg,sto govori da nisam bas sliht
malo sam buckastija...?Znaci koliko bi bilo normalno vreme da istrcim na 1000m,2000m,3000m... i ako znate uz to koliko se skida kalorija na tim rastojanjima? |
||
Posted on: 05.02.2008 01:00
|
|||
Top Previous Topic Next Topic
|

Topic options
Print Topic
Razgranat
Najnoviji prvi
dinoslim